Winnipeg verslaat Montreal, houden hoop op wild card


Face-Off IJshockey NHL

Dag 175 leverde maar een wedstrijd op in de NHL. Winnipeg Jets versloegen Montreal Canadiens met 4-2.

LEES OOK: Shutout Tampa. Sidney Crosby op 1400 punten

Montreal Canadiens – Winnipeg Jets 2-4

Evgeny Svechnikov maakte met nog 8.59 te gaan in de derde periode het game winning goal voor de Winnipeg Jets, die terrein wonnen in de wild card race van de Western Conference met een 4-2 zege op de Montreal Canadiens in Bell Centre.
Svechnikov maakte er 3-2 van toen hij een passeeractie met Pierre-Luc Dubois en Kyle Connor in het slot afrondde. Adam Lowry schoot vervolgens op 18.31 in een leeg net voor de 4-2 eindstand.
Morgan Barron had een doelpunt en een assist en Connor Hellebuyck maakte 23 reddingen voor Winnipeg dat 2-0-1 is in zijn laatste drie wedstrijden, waaronder een 4-3 zege op de Ottawa Senators op zondag.
“We moeten veel wedstrijden winnen als we in de Playoffs willen komen,” zei Barron. “Ik denk dat de mindset van iedereen nog steeds is om de play-offs te halen. We pakken het dus wedstrijd voor wedstrijd aan, maar om in zo’n wedstrijd met twee punten uit de bus te komen, dat is enorm voor ons.”

Wild card race haalbaar?

De Jets, die het zonder de geblesseerde aanvallers Mark Scheifele en Blake Wheeler moesten stellen, staan vijf punten achter op de Dallas Stars voor de tweede wild card uit het Westen.
“We zijn nu in de wanhoopsmodus en het zou niet anders zijn als we in een play-offserie zaten en we back-to-back gingen”, zei Winnipeg-coach Dave Lowry. “Dat was het gesprek dat we hadden en begrijpen dat we hier elke wedstrijd moeten winnen en gewoon elke avond zaken moeten doen.”
Josh Anderson scoorde zijn 100e NHL-doelpunt en Sam Montembeault maakte 31 reddingen voor Montreal dat er zes van de acht verloor.
“Montembeault maakte twee of drie reddingen waarbij de aanvallers waarschijnlijk verwachtten dat de puck achterin het net zou liggen”, zei Canadiens-aanvaller Brendan Gallagher. “Hij vecht, hij doet mee, hij heeft het hele jaar hard gewerkt en het was niet de makkelijkste voor hem. Maar hij heeft ons elke avond een kans gegeven, dus hij heeft heel gekeept.”

Joel Armia bezorgde de Canadiens 29 seconden in de tweede periode een 1-0 voorsprong door een rebound met zijn backhand vanaf de rand van de cirkel binnen te slaan.
Barron maakte er op 1:46 1-1 van met een wrister op Montembeault vanaf de linkercirkel nadat hij een droppass van Nikolaj Ehlers had ontvangen. Het was Barrons tweede NHL-doelpunt en het eerste met de Jets sinds hij op 21 maart werd overgenomen in een ruil met de New York Rangers voor aanvaller Andrew Copp.

Paul Stastny zette Winnipeg op 4:00 van de tweede periode op een 2-1 voorsprong toen hij zijn twintigste doelpunt van het seizoen scoorde op aangeven van Barron.
Anderson maakte er op 6:19 van de derde periode 2-2 van, door het schot van Jeff Petry vanaf de rechterkant af te wenden.

Previous Shutout Tampa. Sidney Crosby op 1400 punten
Next Sprong scratch, wild card race in West naar hoogtepunt