Sprong scratch, wild card race in West naar hoogtepunt


NHL FAce

Dag 176 van de NHL bracht ons veertien wedstrijden waaronder Daniel Sprong die na zijn goede start bij Seattle nu ook gewoon healthy scratch was. De strijd  om de wild cards in de Western Conference intensiveert. Hierbij een overzicht van de laatste stand.

Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Winnipeg verslaat Montreal, houden hoop op wild card

Minnesota Wild – Edmonton Oilers 5-1

Kevin Fiala en Ryan Hartman scoorde ieder twee keer voor Minnesota.

Boston Bruins – St. Louis Blues 2-4

Twee goals van Vladimir Tarasenko maakte het verschil tegen de Bruins.

Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres 2-5

Al voor de derde keer dit seizoen winnen de Sabres van de Leafs. De point streak van Leafs Auston Matthews eindigd op vijftien. Drie Buffalo spelers maakte twee punten.

Detroit Red Wings – Ottawa Senators 1-4

Tim Stutzle van de Senators scoorde twee empty netters.

Florida Panthers – Anaheim Ducks 3-2 OT

Het ging niet makkelijk voor Florida. Goalie John Gibson van Anaheim maakte 52 saves. Het was de achtste overwinning op een rij voor de Panthers. Anthony Duclair scoorde twee goals.

New York Rangers – Carolina Hurricanes 2-4

Rangers Chris Kreider scoorde goal nummer 50. Carolina staat nu vier punten los aan kop in de Metropolitan Divisie van de Rangers met nog acht wedstrijden te spelen

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 5-4 SO

De Islanders winnen en houden nog een klein beetje hoop op de play-offs maar dan moet Washington bijna alles verliezen zodat de Islanders de wild card plek kunnen pakken. Mission Impossible. Jake Guentzel scoorde twee goals voor de Penguins.

Washington Capitals – Philadelphia Flyers 9-2

Negen goals voor de Capitals met Alexander Ovechkin die goal nummer 46 van het seizoen scoort. De enige met drie punten bij Washington was Justin Schultz met drie assists.

Nashville Predators – San Jose Sharks 1-0

De zevende nederlaag op rij voor de Sharks. Ryan Johansen scoorde de enige goal in overtime.

Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 1-0

In minuut 55 scoort Roope Hintz de enige goal van de wedstrijd. Dallas goalie Scott Wedgewood pakte zijn eerste shutout van het seizoen met 25 reddingen.

Calgary Flames – Seattle Kraken 5-3

Vier unanswerd goals voor de Flames. Johnny Gaudreau haalt voor het eerst in zijn NHL-carriere de 100 punten. Daniel Sprong was een healthy scratch. Ook nu bij de Kraken is Sprong na een uitstekende start in Seattle dus ook ‘gewoon’ een healthy scratch net zoals in Washington. Wat kan hij nog laten zien in de laatste negen wedstrijden van het seizoen?

Vancouver Canucks – Vegas Golden Knights 5-4 OT

De Canucks houden de hoop levend voor een wild card plek in de Western Conference met de overtime winst tegen Vegas. Elias Petterson scoorde een goal en had twee assists voor Vancouver.

Arizona Coyotes – New Jersey Devils 2-6

De Zweedse rookie Fabian Zetterlund scoorde zijn eerste NHL-goal na vijf wedstrijden voor de Devils. Yegor Sharangovich scoorde er twee.

Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings 2-5

Kings Blake Lizotte scoorde twee goals en zorgt er zo voor dat L.A. in het spoor blijven voor een plek in de play-offs.

Previous Winnipeg verslaat Montreal, houden hoop op wild card
Next Rangers shutout Philadelphia, Colorado kleineert L.A.