Shutout Tampa. Sidney Crosby op 1400 punten

Dag 174 van de NHL bracht ons zeven wedstrijden waaronder een shutout voor Tampa Bay Lightning tegen Buffalo Sabres. Boston Bruins dat nu op de wild card plek staat na de nederlaag tegen Washington Capitals in de Eastern Conference en Nashville Predators en Dallas Stars die twee punten voor staan op Vegas Golden Knights met een wedstrijd minder gespeeld in strijd om de wild card in de Western Conference. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Ottawa Senators – Winnipeg Jets 3-4

Nikolaj Ehlers scoorde een goal en gaf twee assists voor de Winnipeg Jets en Brady Tkachuk scoorde twee goals voor de Ottawa Senators

Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres 5-0

Tampa Bay Lightning goalie Brian Elliot stopte alle 28 schoten van de Buffalo Sabres. Ondrej Palat kwam tot een goal en een assist.

Pittsburgh Penguins – Nashville Predators 3-2 OT

Pittsburgh Penguins captain Sidney Crosby scoorde met de overtime goal zijn punt nummer 1400 in de NHL.

Washington Capitals – Boston Bruins 4-2

De game winning goal viel in de derde periode door Washington Capitals Lars Eller in minuut 47. Voor Boston Bruins betekende de nederlaag dat ze voorbij werden gestreefd door Tampa Bay Lightning en nu weer op een wild card plek staan in de Eastern Conference.

Carolina Hurricanes – Anaheim Ducks 5-2

Voor Anaheim Ducks zitten de kansen voor een play-off plek erop. Jordan Staal scoorde een hattrick voor de Carolina Hurricanes.

Chicago Blackhawks – Dallas Stars 4-6

Twee goals van Dallas Star Jason Robertson maakte precies de twee goals verschil in deze wedstrijd. In de dertigste minuut was de stand nog 3-3.

Minnesota Wild – Los Angeles Kings 6-3

Na tien minuten stond het 0-3, maar zes unanswered goals van Minnesota Wild waren ruim voldoende om de winst te pakken. Matt Boldy kwam tot twee punten bij die zes goals. (1G, 1A).