Sprong verliest, Toronto en New York Rangers naar play-offs

NHL FAce

Dag 173 van de NHL bracht ons dertien wedstrijden waaronder koploper Colorado wat het lastig had in Edmonton maar uiteindelijk won met de shootouts. Nashville en Dallas verliezen waardoor Vegas hoop kan houden op een wild card in de West en Daniel Sprong verloor met Seattle van Calgary. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 3-2

Auston Matthews scoorde weer twee goals en staat nu op 58 goals. Goalie Jake Allen van Montreal raakte geblesseerd. Toronto pakt een plek in de play-offs.

Detroit Red Wings – Columbus Blue Jackets 4-5 OT

Na acht nederlagen in negen wedstrijden won Columbus op bezoek in Detroit dankzij een hattrick van Jack Roslovic.

New York Rangers – Ottawa Senators 5-1

Ook de Rangers gaan naar de play-offs. Chris Kreider scoorde twee keer en staat op 49 goals.

Philadelphia Flyers – Anaheim Ducks 5-3

Een eerste NHL-goal voor Ronnie Attard van de Flyers in zijn vijfde wedstrijd. Maar het mocht niet baten want bij de stand van 3-3 scoorde Anaheim nog twee keer. In totaal scoorde Trevor Zegras twee keer in deze wedstrijd waaronder de game winner.

Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 3-6

De Capitals zetten druk op de derde plek van de Penguins in de Metropolitan Divisie na de ruime overwinning. Vier unanswered goals voor de Caps. Met de game winner voor Tom Wilson.

St. Louis Blues – New York Islanders 6-1

St. Louis staat nu op de tweede plaats in de Central Division. Justin Faulk scoorde twee keer. Voor de Islanders zal het nu een lastige missie worden om de play-offs te halen.

Nashville Predators – Florida Panthers 1-4

De zevende overwinning op een rij voor de Panthers. Jonathan Huberdeau pakte een punt voor de elfde wedstrijd op een rij.

Dallas Stars – New Jersey Devils 1-3

De Devils besliste het duel in de laatste minuut door twee keer te scoren. Nico Hischier en Pavel Zacha zorgden voor de treffers.

Edmonton Oilers – Colorado Avalanche 1-2 SO

Een goalie duel werd het waarbij Avalanche Darcy Kuemper 49 reddingen maakte waaronder elf in overtime. Nathan McKinnon maakte de gelijkmaker vijf minuten voor tijd en was de enige die een shootout wist te scoren.

Vancouver Canucks – San Jose Sharks 4-2

De zesde nederlaag op een rij voor de Sharks. Alex Chiasson scoorde de game winner voor de Canucks die hoop houden op een wild card plek.

Vegas Golden Knights – Arizona Coyotes 6-1

Brayden McNabb scoorde en gaf twee assists in de ruime overwinning op de Arizona. Vegas staat nu gelijk qua punten met Dallas in strijd om een wild card maar heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld.

Seattle Kraken – Calgary Flames 1-4

Twaalf minuten ijstijd voor Daniel Sprong. Drie schoten op doel voor Sprong. Voor de Flames was Noah Hanafin betrokken bij alle goals met vier assists.