Panthers houden druk op de Avalanche om Presidents Trophy

Dag 172 van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waaronder Boston Bruins wat won bij Tampa Bay Lightning, Florida Panthers wat de dertigste thuisoverwinning pakte en St. Louis Blues wat druk zet op Minnesota Wild voor het thuisvoordeel in de play-offs. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 1-2

Als nu de play-offs zouden beginnen is het wederom Toronto-Boston in de eerste ronde. Jake DeBrusk scoorde een goal en had een assist in de overtime winner van Charlie Coyle.

Florida Panthers – Buffalo Sabres 4-3

Gaat het Jonathan Huberdeau lukken om Connor McDavid nog in the halen voor de Art Ross Trophy? 108 voor McDavid 103 voor Huberdeau die een wedstrijd minder heeft gespeeld. Alweer de zesde overwinning op een rij voor de Panthers die hun dertigste thuisoverwinning boekte. Sam Bennet scoorde voor de Panthers de game winner 38 seconden voor tijd. Wederom kwamen ze terug na een achterstand nu al voor de derde keer in drie wedstrijden.

Carolina Hurricanes – New York Islanders 1-2

Carolina moet gaan vrezen voor de eerste plek in de Metropolitan Divisie. Na deze nederlaag staan ze nog maar twee punten voor op de nummer twee New York Rangers. Vincent Trocheck scoorde de 1-1 voor Carolina 57 seconden voor tijd, maar 42 seconden na de face-off was het Kyle Palmeiri die de game winner binnen schoot voor de Islanders.

St. Louis Blues – Minnesota Wild 4-3 OT

Het word spannend tussen de nummer twee en drie in de Central Division wie het thuisvoordeel gaat krijgen in de eerste ronde play-offs. Na 41 minuten stond er 1-3 op het scorebord. Maar drie unanswered goals zorgde ervoor dat de Blues nog alle kans krijgen op de tweede plek. Beide teams hebben 92 punten alleen Minnesota heeft en wedstrijd minder gespeeld. Robert Thomas was goed voor de game winner in overtime.

Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 4-5 OT

Een 2-4 voorsprong drie minuten voor tijd bleek niet voldoende voor de Avalanche. Twee late goals door Mark Scheifele en Nikolaj Ehlers bezorgde de Jets een punt. In overtime was het Cale Makar die een powerplay goal wist te maken en zo het extra punt voor Colorado scoorde.