Sprong wint, Carolina naar play-offs, franchise record Matthews


NHL FAce

Dag 171 van de NHL bracht ons tien wedstrijden waaronder Auston Matthews die goal nummer 56 scoorde en daarmee het franchise record van de Leafs verbrak. Daniel Sprong die met Seattle via een shutout won van Chicago en Carolina wat zich verzekerde van de play-offs. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Sprong verliest met Seattle, duur puntverlies Vegas, Ovi 1400 punten

Ottawa Senators – Nashville Predators 2-3

Ook bij de Predators sneuvelde een franchise record. Roman Josi pakte inmiddels 87 punten mede dankzij drie assists in deze wedstrijd. De game winning goal werd gescoord door Ryan Johansen.

New Jersey Devils – Montreal Canadiens 4-7

Een reguliere overwinning tegen de Devils door de Canadiens was niet meer gebeurd sinds 20 januari 2017. Drie punten voor Christian Dvorak, Chris Wideman en Kale Clague. Zij scoorden ieder een goal en gaven twee assists.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 3-0

Rangers goalie Igor Shesterkin pakte zijn vierde shutout van het seizoen. Hij pakte alle dertig schoten van de Penguins die zonder Sidney Crosby speelde.

Carolina Hurricanes – Buffalo Sabres 5-3

Voor het vierde achtereenvolgende seizoen kwalificeerde de Canes zich voor de play-offs. Sebastian Aho scoorde twee goals voor Carolina.

Columbus Blue Jackets – Philadelphia Flyers 1-4

De Flyers wonnen in Columbus mede dankzij de eerste goal in drie jaar tijd gescoord door Kevin Connauton.

Chicago Blackhawks – Seattle Kraken 0-2

Daniel Sprong had elf minuten speeltijd met drie schoten op goal, nul hits. Philipp Grubauer pakte alle 29 schoten en de game winner werd gescoord door Alex Wennberg.

Dallas Stars – Toronto Maple Leafs 3-4 OT

Auston Matthews passeerde Rick Vaive als meest scorende speler voor Toronto. Vaive had het record van 54 goals in seizoen 81-82. Matthews staat nu op 56 goals met nog elf wedstrijden te gaan. Gaat hij de 60 halen?

Arizona Coyotes – Vancouver Canucks 1-5

De Canucks hadden geen moeite met de Coyotes. Twee goals ieder voor Alex Chiasson en Bo Horvat. Ze houden met deze overwinning hoop op een wildcard in de West.

Los Angeles Kings – Edmonton Oilers 2-3

Point streak vijftien voor Connor McDavid. Hij scoorde al snel de 0-1. Evan Bouchard was bij alle drie goals betrokken met twee assists en hij scoorde de game winner.

San Jose Sharks – Calgary Flames 2-4

Twee goals van Flames Elias Lindholm waren voldoende om de Sharks hun vijfde nederlaag op rij te doen toekomen.

Previous Sprong verliest met Seattle, duur puntverlies Vegas, Ovi 1400 punten
Next Panthers houden druk op de Avalanche om Presidents Trophy