Sprong verliest met Seattle, duur puntverlies Vegas, Ovi 1400 punten


Face-Off IJshockey NHL

Dag 170 van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waaronder Washington – Tampa waarbij Alexander Ovechkin punt nummer 1400 maakte. Daniel Sprong verloor met Seattle in St. Louis en duur puntverlies voor Vegas in strijd om de wild card. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Florida wint na vier goals achterstand, Colorado 50 keer winst

Washington Capitals – Tampa Bay Lightning 4-3

Caps verdediger John Carlson scoorde twee goals en gaf twee assists. Alexander Ovechkin scoorde goal nummer 43 wat meteen zijn veertienhonderste punt in de NHL is.

St. Louis Blues – Seattle Kraken 4-1

Blues goalie Ville Husso pakte 28 pucks. Daniel Sprong kreeg elf minuten ijstijd en kwam tot nul schoten op doel, nul hits en had een -1.  De Blues staan nu stevig derde in de Central
division.

Winnipeg Jets – Detroit Red Wings 1-3

De eerste overwinning voor Red Wings goalie Thomas Greiss sinds 17 februari. Sam Gagner scoorde twee goals. En voor de Jets zal een wild card plek lastig worden.

Anaheim Ducks – Calgary Flames 2-4

Alweer de dertiende nederlaag in veertien wedstrijden voor de Ducks. Twee assists voor Johnny Gaudreau die voor de tweede keer in zijn NHL-leven de 100 punten kan gaan halen.

Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks 1-5

Duur puntverlies voor de Golden Knights in strijd om de wild card plekken in de Western Conference. Met nog tien wedstrijden te gaan voor Vegas staan ze buiten de wild card plekken en die er vlak boven staan hebben meer punten en nog dertien wedstrijden te gaan. Voor Vancouver scoorde Elias Pettersson twee keer en gaf twee assists.

Previous Florida wint na vier goals achterstand, Colorado 50 keer winst
Next Sprong wint, Carolina naar play-offs, franchise record Matthews