Florida wint na vier goals achterstand, Colorado 50 keer winst


NHL FAce

Dag 169 van de NHL bracht ons tien wedstrijden waaronder Florida wat wederom een vier goals achterstand goed maakt. Dit keer tegen Toronto. De ‘Battle of the Hudson’ dit keer een prooi werd voor de New York Rangers. Colorado wat wint bij Pittsburgh en zich officieel geplaatst heeft voor de play-offs. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Tilburg Trappers gesweept in kwartfinale door Memmingen

Buffalo Sabres – Carolina Hurricanes 4-2

Carolina verliest voor de derde keer in vier wedstrijden en laat een gat vallen naar de nummer een en twee in de league. Buffalo maakte het verschil in de derde periode met twee goals door Victor Olofsson en Dylan Cozens.

Montreal Canadiens – Ottawa Senators 3-6

In zijn zevende NHL-wedstrijd scoort Justin Barron zijn eerste goal voor de Canadiens. Senators captain Brady Tkachuk scoorde een goal en gaf twee assists.

Detroit Red Wings – Boston Bruins 5-3

Vijftig schoten op goal en dan nog verliezen. Het gebeurde de Bruins. Detroit goalie Alex Nedeljkovic stopte 47 schoten en gaf een assist bij de 5-3 die Sam Gagner scoorde.

Florida Panthers – Toronto Maple Leafs 7-6 OT

Een 5-1 score halverwege de wedstrijd was niet voldoende voor de Leafs. Jonathan Huberdeau scoorde vijf punten voor Florida met twee goals en drie assists.

New Jersey Devils – New York Rangers 1-3

Deze ‘Battle of the Hudson’ werd een prooi voor de Rangers. Chris Kreider scoort goal nummer 47 voor New York.

Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets 2-4

Columbus goalie Elvis Merzlikins pakte 47 schoten. Carson Meyer scoorde in zijn tweede wedstrijd zijn eerste NHL-goal en gaf ook een assist. Het was weer de eerste overwinning na zeven nederlagen op een rij. Voor de Flyers is het de zevende nederlaag in tien wedstrijden.

Pittsburgh Penguins – Colorado Avalanche 4-6

Nathan MacKinnon scoorde twee keer in de vijftigste overwinning voor Colorado dit seizoen.

Nashville Predators – Minnesota Wild 6-2

Predators Ryan Johansen scoorde zijn eerste NHL-hattrick. De first round vierde pick in 2010 door Columbus deed er twaalf jaar over om zijn eerste hattrick te scoren. Bij de Wild scoorde Kirill Kaprizov zijn veertigste goal.

Dallas Stars – New York Islanders 3-2

Door de winst staat Dallas nu op de tweede wild card plek in de Western Conference. De game winning goal werd gescoord door Radek Faksa shorthanded in de dertigste minuut.

San Jose Sharks – Edmonton Oilers 1-2 OT

Zonder de geblesseerde Leon Draisaitl hadden de Oilers het lastig tegen de Sharks. Ryan Nugent-Hopkins scoorde een shorthanded goal in minuut 52. En in overtime was het goalie Mike Smith die een schot van de Sharks stopte en in een bewegiging de puck op de op snelheid liggende Conor McDavid passte en McDavid wist met een forehand backhand move Sharks goalie James Reimer te passeren.

Previous Tilburg Trappers gesweept in kwartfinale door Memmingen
Next Sprong verliest met Seattle, duur puntverlies Vegas, Ovi 1400 punten