Tilburg Trappers gesweept in kwartfinale door Memmingen


Foto: Alwin Zwibel

Dinsdagavond 5 april, wederom tijd voor een nieuwe wedstrijd in de play-offs van de Oberliga voor de Tilburg Trappers. Ditmaal wederom de uitwedstrijd tegen ECDC Memmingen Indians. Na de overtime uitwinst van Memmingen staat men op matchpoint, wat voor Trappers een ding betekend vanavond, do or die. Zowel de Tilburgse ploeg als fans ging vol vertrouwen en moed deze wedstrijd in. Helaas bleek het niet te helpen.

LEES OOK: Toronto verslaat Tampa, Kings verliezen van Flames

ECDC Memmingen Indians- Tilburg Trappers 5-1

Net als de afgelopen twee wedstrijden kwam Memmingen weer vol gas uit de startblokken. Met zoveel gas dat slechts na een halve minuut spelen al de eerste grote kans kwam. Maar niet veel later kreeg ook Trappers hun eerste kans via Brett Bulmer. Tilburg leek deze beginperiode ietsje sterker en overleefde zelfs twee straffen zonder schade. Dat was vooral te danken aan de goaliekunsten van Ruud Leeuwesteijn. Daarna was het regelmatig eenrichtingsverkeer van de Indians richting de goal van Tilburg. En zo viel uiteindelijk de langverwachte 1-0, afkomstig van Max Lukes. Hij wist een rebound binnen te schuiven nadat goalie Ruud Leeuwensteijn de puck uit zijn vanghandschoen zag stuiteren.

Tekst gaat verder onder de foto.

ECDC Memmingen Indians. Foto: Alwin Zwibel

Comeback kids

De ploeg van Dave Livingston begon de tweede periode met een lichtelijke handicap, namelijk een lopende straf vanuit de eerste periode. Wel leek Trappers weer de controle over het spel te pakken. Er volgden veel kansen, goede passes maar het afmaken lukte niet. Maar later was het dan toch raak en werd het vele wachten en proberen beloond. Vanaf de blauwe lijn schoot Kilian van Gorp de puck snoerhard op de goal af en daarmee verscheen de 1-1 op het scorebord. Tevens motiveerde de 1-1 de Tilburgers en dat liet men duidelijk maken. Jammer genoeg viel vervolgens totaal onverwachts de 2-1, gescoord door Matej Pekr.

Tekst gaat verder onder de foto.

Kilian van Gorp. Foto: Arie Leeuwesteijn

Do or die

Dat was echt het geval voor de Tilburgse ploeg gedurende de derde periode. Relatief vroeg werd de 3-1 gemaakt door Indians, via de stick van Leon Kittel. Trappers bleef goed meegaan in het tempo en niveau maar het mocht niet baten, telkens hield de Duitse goalie Marco Eisenhut alle pucks tegen. Tot ramp van overmaat werd er halverwege de periode de 4-1 gemaakt, ditmaal door Ludwig Nirschl. De genadeklap volgde een minuut later, toen Donát Péter de 5-1 naar binnenschoot. Daarna volgde een goaliewissel, wat betekende dat jonge goalie Jowin Ansems ook enkele speelminuten kreeg gedurende deze wedstrijd, waar hij een paar uitstekende reddingen uitvoerde.

Clean Sweep

De wedstrijd werd afgesloten met een 5-1 tussenstand. Man Of The Match van Tilburg werd Brett Bulmer. Voor Memmingen werd het goalie Marco Eisenhut. Dankzij deze clean sweep heeft Memmingen een ticket bemachtigd voor de halve finale, waarvan de tegenstander nog onbekend is. Voor Tilburg komt hiermee het seizoen helaas ten einde.

 

 

Previous Toronto verslaat Tampa, Kings verliezen van Flames
Next Florida wint na vier goals achterstand, Colorado 50 keer winst