Sprong wint met Seattle, Leon Draisaitl 50 goals 100 punten


NHL FAce

Dag 167 van de NHL bracht ons negen wedstrijden waaronder Daniel Sprong die won met zijn Seattle van Dallas. Oilers Leon Draisaitl scoorde goal nummer 50 en haalde en passant de 100 punten en Philadelphia won de Broadway – Broad street battle van de Rangers. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Matchpoint Memmingen na overtime winst in Tilburg

Buffalo Sabres – Florida Panthers 3-5

Wederom moesten de Panthers in de achtervolging na de 1-0 voor Buffalo. Anthony Duclair scoorde twee keer. Mede door deze overwining is in de Eastern Conference Florida nu officieel geplaatst voor de play-offs.

Ottawa Senators – Detroit Red Wings 5-2

Josh Norris scoorde zijn eerste NHL-hattrick tegen de Red Wings. Het is voor Detroit de zesde nederlaag op een rij.

New Jersey Devils – New York Islanders 3-4

Jean-Gabriel Pageau scoorde een natural hattrick. Hij scoorde de eerste drie goals in de wedstrijd. Islanders goalie Cory Schneider won voor het eerst sinds 2020 weer een wedstrijd.

New York Rangers – Philadelphia Flyers 3-4 SO

Het stond 3-0 voor Philadelphia waarna de Rangers de stand gelijk trokken met onder andere twee goals binnen twaalf seconden. Flyers goalie Martin Jones pakte 43 schoten van New York. Alleen Kevin Hayes wist in de shootouts te scoren.

Washington Capitals – Minnesota Wild 1-5

Minnesota zette hun point streak naar tien wedstrijden. Twee goals voor Joel Eriksson Ek.

Chicago Blackhawks – Arizona Coyotes 2-3 OT

De vijfde nederlaag op een rij voor de Blackhawks. Shayne Gostisbehere scoorde met nog vijftien seconden te gaan op de powerplay in overtime.

Vancouver Canucks – Vegas Golden Knights 2-3 OT

In overtime was het voor Vegas Shea Theodore die het vonnis voltrok en zo weer op een wildcard plek terecht kwam in de Western Conference.

Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 1-6

De Oilers stonden na de eerste periode al op 3-0. Connor McDavid scoorde goal nummer 40 en verlengde zijn point streak naar veertien wedstrijden. Brett Kulak scoorde zijn eerste goal als een Oiler.

Seattle Kraken – Dallas Stars 4-1

Daniel Sprong kreeg weer een kwartier ijstijd. Kwam tot drie schoten en een hit. Jared McCann scoorde zijn vijfentwintigste goal van het seizoen met de 1-0 shorthanded.

Previous Matchpoint Memmingen na overtime winst in Tilburg
Next Toronto verslaat Tampa, Kings verliezen van Flames