Matchpoint Memmingen na overtime winst in Tilburg

Na afgelopen vrijdag het overtime verlies in Memmingen moesten de Trappers op zondag de derde april winnen om de stand gelijk te trekken in de Oberliga kwartfinales. Want een 2-0 achterstand tegen het ijzersterke Memmingen Indians zou haast een mission impossible worden. Helaas werd het wederom een overtime verlies.

Tilburg Trappers – Memmingen Indians 4-5 OT

Het was meteen weer een echte play-off wedstrijd. Vanaf de eerste minuut checks afmaken en veel forechecking. Tilburg kon gelijk op de penalty kill na een snelle straf voor Delaney Hessels die een slashing penalty kreeg. De killers van Tilburg en goalie Ruud Leeuwesteijn hielden de stand op 0-0. Zo ook in de zevende minuut kon men aan het werk maar uitgerekend na de penalty kill door Tilburg wisten de bezoekers toe te slaan. Precies zeventien seconden na de man meer situatie scoorden de Duitsers de 1-o. Een battle aan de boarding werd verloren en de puck kwam bij Max Lukes en die stond geheel vrij en kon de hoek uitzoeken.

tekst gaat verder onder de video

Dat was ook de ruststand na twintig enerverende minuten.

Tweede periode was voor Tilburg

Al binnen twee minuten na puck drop was het al 1-1. Goed checken van Raymond van der Schuit, slim de puck opgepikt door Brett Bulmer en die vond de vrijstaande Max Hermens en hij kon de 1-1 hard binnen schieten achter Indians goalie Marco Eisenhut.

Nog geen vier minuten later wist Ties van Soest toe te slaan op de powerplay. Max Hermens wist hem dicht bij de goal staand te vinden en van Soest vond het gaatje boven de schouder van de Duitse goalie.

Halverwege de wedstrijd trokken de Indians de stand weer gelijk. Een uitgestelde penalty werd benut nadat de puck werd beroerd door de schaats van een Tilburgse speler en de puck kwam bij Sergei Topol en die wist met een vlammend schot Ruud Leeuwesteijn te passeren voor de gelijkmaker.

Toch wist Tilburg met een goal voorsprong de tweede break in te gaan. Wederom op de powerplay wist Max Hermens zich tussen de paal en een verdediger door te wringen en zo met een mooie backhand forehand move de Duitse keeper te verassen.

Binnen een minuut in de derde periode lag de puck weer heel snel achter Trappers goalie Ruud Leeuwesteijn. Noah Muller speelde de puck zo in de stick van Alex Alroth en die vond de op snelheid zijnde Sergei Topol en die zei keihard dank u wel met een schot hoog in de rechter bovenhoek.

In minuut 52 viel de mooiste goal van de avond een prachtige tic-tac-toe goal van de Trappers. Mooi opgebouwd tussen Danny Stempher, Diego Hofland en aan het eind stond Reno de Hondt.

Kon Tilburg de winst over de streep trekken?

Nee, want zoals eigenlijk iedere keer als Tilburg op voorsprong kwam lukte het de bezoekers om binnen enkele minuten de gelijkmaker te scoren. Zo ook na de 4-3 was het ongeveer tweeëneenhalve minuut later weer 4-4. Tilburg kon niet op tegen het snelle pass and play van Memmingen bij de 4-4. Jaroslav Hafenrichter haalde uit na een assist van Matej Pekr en drie verdedigers van Tilburg lukte het niet om het schot te blokken.

Overtime

Ook wedstrijd twee eindigde in overtime. En net zoals in wedstrijd een was het Memmingen wat er met de buit vandoor ging. Danny Stempher en Reno de Hondt werden op snelheid geklopt door Linus Svenlund en die vond Sergei Topol die met een one timer wederom Ruud Leeuwesteijn kansloos liet.

Zij staan nu op matchpoint. Tilburg zal drie keer moeten winnen waarvan twee keer uit om nog door te kunnen gaan naar de halve finales. Na de wedstrijd spraken wij met goalie Marco Eisenhut van Memmingen Indians.