Miraculeuze comeback Florida, Carolina verliest van Minnesota

Dag 166 van de NHL bracht ons negen wedstrijden waaronder een comeback van Florida na een 6-2 achterstand tegen New Jersey. Carolina laat een gat vallen naar de top twee in strijd om de Presidents Trophy en Dallas blijft op koers voor de wild card in de Western Conference. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Boston Bruins – Columbus Blue Jackets 5-2

De zesde nederlaag op een rij voor Columbus. Erik Haula scoort twee goals voor de Bruins.

Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens 4-5 SO

Twee keer kwam Montreal terug van een achterstand met twee goals verschil. Canadiens rookie Jesse Ylonen scoorde de gelijkmaker in de derde periode. Tijdens de shootouts was alleen Nick Suzuki trefzeker.

New Jersey Devils – Florida Panthers 6-7 OT

Een onwerkelijke comeback van de Panthers. Na veertig minuten was het 6-2. Yegor Sharangovich scoorde een hattrick voor de Devils. Aleksander Barkov de captain van Florida scoorde de 6-5 en 6-6. In overtime vervolmaakte Gustav Forsling de comeback met de overtime winner.

Philadelphia Flyers – Toronto Maple Leafs 3-6

Leaf Auston Matthews scoort goal nummer 51 en Flyer Keith Yandle zag door een healthy scratch zijn ‘Iron Man’ streak gestopt worden op 989 achtereenvolgende wedstrijden.

Carolina Hurricanes – Minnesota Wild 1-3

Goalie Marc-Andre Fleury won ook zijn derde wedstrijd voor Minnesota door 37 reddingen te maken. Kirill Kaprizov scoorde en gaf een assist.

Winnipeg Jets – Los Angeles Kings 2-3

Een dure nederlaag voor de Jets in jacht op een wild card plek. Kings Adrian Kempe en Anze Kopitar scoorde ieder een goal en gaven een assist.

Colorado Avalanche – Pittsburgh Penguins 3-2

In minuut 55 maakt Pittsburgh de gelijkmaker via Mike Matheson maar 27 seconden later lag de winnende in het net voor Colorado door Devon Toews.

Calgary Flames – St. Louis Blues 4-6

De derde nederlaag op een rij. In de laatste twee minuten werd er vier keer gescoord bij de stand van 3-3. Drie maal de Blues en een maal Calgary. Justin Faulk haalde drie punten (1G, 2A) voor St. Louis.

San Jose Sharks – Dallas Stars 4-5

Joe Pavelski scoorde de game winner voor Dallas tegen zijn oude club de Sharks. De Stars liggen op koers voor de wilc card spot in de West.