Islanders winnen ‘Battle of New York’, Sprong verliest


NHL FAce

Dag 165 van de NHL bracht ons zeven wedstrijden waaronder de ‘Battle of New York’ die met een shutout gewonnen werd door de Islanders. Daniel Sprong verloor met Seattle en een ‘Lacrosse’ goal van Ducks Trevor Zegras. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Foutjes kost Trappers uitwinst bij Memmingen Indians

Buffalo Sabres – Nashville Predators 4-3

Een dure nederlaag voor de Predators in strijd om de wild card in de Western Conference. Tage Thompson scoorde twee goals voor de Sabres.

Detroit Red Wings – Ottawa Senators 2-5

De Deense 21-jarige rookie goalie Mads Sogaard wint zijn debuut wedstrijd voor Ottawa. Hij stopte 27 schoten en alleen Red Wings Lucas Raymond wist hem twee keer te passeren. Mathieu Joseph scoorde een hattrick voor de Sens.

Tampa Bay Lightning – Chicago Blackhawks 5-2

De vierde overwinning op een rij voor de Lightning. Mede dankzij twee goals van Ross Colton.

New York Rangers – New York Islanders 0-3

Islanders goalie Semyon Varlamov stopte alle 27 schoten van de Rangers en zorgde mede daardoor dat de ‘Battle of New York’ voor de tweede keer dit seizoen werd gewonnen. Mathew Barzal scoorde een goal en gaf de assist bij de 0-3.

Edmonton Oilers – St. Louis Blues 6-5 OT

De Oilers verspeelde een 4-1 en 5-3 voorsprong. Maar wisten uiteindelijk dankzij het ‘Dynamic Duo’ in overtime het extra punt binnen te halen. Zach Hyman en Connor McDavid scoorde beide twee goals. Ook behaalde de Oilers een nieuw franchise record wat zelfs in tijd van de allergrootste Wayne Gretzky niet werd behaald. Negen thuisoverwinningen op een rij.

Arizona Coyotes – Anaheim Ducks 0-5

Goalie Anthony Stolarz van Anaheim stopte alle 22 schoten van Arizona. Trevor Zegras deed weer van zich spreken met zijn tweede ‘Lacrose’ goal dit seizoen.

Seattle Kraken – Vegas Golden Knights 2-5

Net geen kwartiertje ijstijd kreeg Daniel Sprong in de verloren wedstrijd tegen de Golden Knights. Hij kwam tot vier schoten, twee hits en een min twee. Vegas Jack Eichel was goed voor twee goals voor de Knights.

Previous Foutjes kost Trappers uitwinst bij Memmingen Indians
Next Miraculeuze comeback Florida, Carolina verliest van Minnesota