Sprong scoort bij debuut Seattle, Devils winnen battle of Hudson

NHL FAce

Dag 155 van de NHL bracht ons elf wedstrijden waaronder het debuut van Daniel Sprong bij Seattle wat hij opfleurde met een powerplay goal. New Jersey wat de Rangers een flinke opdoffer gaf in de ‘Battle of the Hudson River’ en Washington wat zonder Sprong verloor van St. Louis. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Detroit Red Wings – Philadelphia Flyers 6-3

Bij zijn debuut voor de Red Wings wist oud Blues speler Oskar Sundqvist een keer te scoren en een assist te geven. Jakub Vrana scoorde twee goals en het is inmiddels de dertiende uit nederlaag op een rij voor de Flyers.

New Jersey Devils – New York Rangers 7-4

Rangers kwamen 2-0 voor en daarna scoorde de Devils er vijf in de tweede periode. Jack Hughes scoorde er twee en bracht zijn totaal naar twintig goals wat voor hem een persoonlijk record is in de NHL.

New York Islanders – Ottawa Senators 3-0

Semyon Varlamov van de Isanders pakte zijn eerste shutout van het seizoen. Hij stopte alle 24 schoten van de Senators. Voor Ottawa is het de zevende nederlaag op tien wedstrijden.

Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets 5-1

Twee goals van Jake Guentzel en drie assists van Sidney Crosby waren voldoende om de winst te pakken voor de Penguins.

Washington Capitals – St. Louis Blues 2-5

Zonder Daniel Sprong die getrade werd naar Seattle, moesten de Capitals het opnemen tegen de Blues. David Perron scoorde in zijn zevende wedstrijd op een rij voor de Blues.

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 3-2

Nicholas Paul scoorde bij zijn debuut na zijn overgang van Ottawa naar Tampa maar het leverde ze geen punten op want ze verloren van Carolina.

Dallas Stars – Edmonton Oilers 5-3

Twee goals binnen veertig seconden aan het eind van de derde periode zorgde voor de winst van Dallas. Roope Hintz en Denis Gurianov scoorden.

Winnipeg Jets – Vegas Golden Knights 4-0

Jets goalie Connor Hellebuyck stopte alle 42 schoten van de Knights. Terwijl Vegas rookie goalie Logan Thompson al voor de zevende keer in tien wedstrijden met de Knights verliest.

Calgary Flames – San Jose Sharks 3-4

Bij de stand van 3-1 in minuut 35 mist Flame Johnny Gaudreau een penalty. Timo Meier scoort de aansluitingstreffer en twee goals binnen 28 seconden in minuut 51 bezorgde de Sharks de verdiende winst.

Arizona Coyotes – Seattle Kraken 2-4

Bij zijn debuut voor de Kraken kreeg Daniel Sprong twaalf minuten ijstijd. Had hij vijf schoten op het doel, een hit en een powerplay goal. Twee goals van Carson Soucy bezorgde Arizona de derde nederlaag op een rij.

Los Angeles Kings – Nashville Predators 6-1

‘Big Save’ David Rittich kon de Predators niet aan een punt of meer helpen. Hij moest zes keer vissen. Quinton Byfield scoorde twee goals.

Previous Liege naar finale Bene League na winst op Herentals en is Belgisch kampioen