Liege naar finale Bene League na winst op Herentals en is Belgisch kampioen

Wedstrijd drie was noodzakelijk tussen Liege en Herentals na de eerdere winst door de Bulldogs en daarna HYC in de halve finale om het Bene League kampioenschap. Wie wordt komend weekend de tegenstander van Heerenveen?

Liege Bulldogs Ice Hockey Club – Heylen Vastgoed HYC 3-1

In de eerste periode was het een aardig gelijkopgaande strijd waarbei beide goalies goed stonden te keepen. Troy Passingham voor Liege en Arne Waumans voor Herentals. Tcoh pakte HYC de voorsprong. Vier seconden voordat de toeter zou gaan wist Nick Verschuren die ook al trefzeker was bij de tweede wedstrijd Passingham short side te passeren met een hoog hard schot.

tekst gaat verder onder de foto

#8 Nick Verschuren Foto: Robert Bos

Een penalty voor Ethan Skinner in verband met delaying the game betekende een powerplay voor de Walen. En net zoals afgelopen zondag wist Liege de gelijkmaker te scoren op de powerplay. Jordan Paulus scoorde met een hard schot in de verre hoek.

Ondanks dat de Bulldogs nog drie straffen pakte in de slotfase van de tweede periode wist HYC niet te profiteren van zes minuten een man meer situatie. De stand na veertig minuten was 1-1.

Eindelijk in minuut vijftig minuut kon Tomas Trnka dan wel een van de kansen te benutten die HYC goalie Arne Waumans al veel had tegengehouden. Met een harde onetimer liet de Tsjech Waumans kansloos. Drie minuten voor tijd kon de wedstrijd beslist worden in het voordeel van de Luikenaren. Bryan Kolodziejczyk kon in de scrimmage niet scoren maar de puck kwam voor de stick van Alexandre Bremer en hij wist Liege naar de finale te schieten. Tevens werden de Walen met deze overwinning kampioen van België zodat ze het aankomende weekend op jacht kunnen naar de triple.

onder de foto staat een facebook bericht met de samenvatting van de wedstrijd.