Tilburg naar tweede ronde playoffs na ruime overwinning op Hochstadt

Dinsdagavond 22 maart 2022 stond de derde wedstrijd tussen Tilburg en Hochstadt op het programma van de eerste ronde play-offs Oberliga in een bijna vol Stappegoor.

Tilburg Trappers – Hochstadt Alligators 6-2

Zoals ook bij de eerdere twee wedstrijden was het Tilburg wat gelijk vanaf het begin druk zette op het doel van vervangende goalie Philipp Schnierstein. Tot halverwege de eerste periode kon hij het nog bolwerken.  Toen sloegen de Trappers voor de eerste keer feilloos toe. Een schot van Mickey Bastings wist Delany Hessels van richting te veranderen.

tekst gaat verder onder de video

Verrassend was het dan ook dat bij het tweede schot op doel van de Alligators Tilburg goalie Ruud Leeuwesteijn werd gepasseerd door het kleinst mogelijke gaatje wat er nog was bij de korte hoek.

Dmitrij Litesov wist het gaatje te vinden en zette zo Hochstadt op een 1-1 stand. Dat was ook de pauzestand na twintig minuten waarbij aanvallend Tilburg het goed voor elkaar had met twintig schoten op het Duitse doel maar tot meer goals kwam men nog niet.

Dat veranderde wel in de tweede periode. Een minuut na puck drop was het Brett Bulmer die de voorsprong op het bord zette.

72 doldwaze seconden

Hij wist na een uitbraak de Duitse goalie five hole te passeren met een schot van dichtbij. Bijna halverwege de wedstrijd braken er doldwaze Tilburgse minuten aan. Binnen een tijdsbestek van 72 seconden wistten de Trappers maar liefst drie keer te scoren. Een schot van Alexei Loginov verdween in de verre hoek nadat Ties van Soest het bevroren rubber van richting had veranderd terwijl ze shorthanded op het ijs stonden. Brett Bulmer scoorde zijn tweede geheel vrijstaand bij de tweede paal en werd uitstekend bediend door Max Hermens. En de derde werd gescoord door Reno de Hondt die de puck maar een klein tikje hoefde te geven omdat hij haast op de doellijn stond.

tekst gaat verder onder de video’s

Coach Mikhail Nemirovsky nam na die 72 seconden dan ook een time-out. Hij benutte die om zijn team weer even wat rust te laten pakken. Tot aan de tweede break kon men verders Tilburg niet meer laten scoren. En werd de pauzestand na veertig enerverende minuten 5-1.

Op naar ronde twee

In de laatste twintig minuten ijstijd wisten zowel de Trappers als Hochstadt nog een keer te scoren. Waarna de eindstand 6-2 werd en Tilburg dus in de eerste ronde van de play-offs een sweep had tegen de Alligators uit de Oberliga Zuid. Nu is het voor de Trappers afwachten tegen wie ze aan moeten treden aangezien alle  wedstrijden nog niet zijn afgerond.

De 6-1 werd gescoord door Danny Stempher. Wederom werd de Duitse goalie getrakteerd op een five hole.

De 6-2 viel 35 seconden na de 6-1. Tilburg stond nog niet scherp op het ijs na de 6-1. Nikita Shatskiy passeerde Ruus Leeuwesteijn. Shatskiy kon zo naar de goal opstomen en Leeuwesteijn passeren in de verre hoek.

Na de wedstrijd spraken wij met captain Mickey Bastings, Delany Hessels en Alligator Jannik Herm.

Previous Colorado heeft het lastig met Edmonton en wint in overtime
Next Liege naar finale Bene League na winst op Herentals en is Belgisch kampioen