Sprong wint met Caps, Colorado loopt uit op Carolina


Face-Off IJshockey NHL

Dag 151 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waaronder Daniel Sprong die dacht gescoord te hebben maar de puck bleek lat, paal en uit de goal te zijn gegaan. Koploper Colorado kon weer wat afstand nemen want door de winst van Washington op Carolina na shootouts liep de Avalanche een punt uit op de Hurricanes. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Heerenveen op matchpoint tegen Den Haag in halve finale

Ottawa Senators – Philadelphia Flyers 3-1

Tien minuten voor tijd was het Josh Norris met de game winning goal. Het was inmiddels zijn vijfentwintigste goal van het seizoen. Het is de twaalfde uitnederlaag op een rij voor de Flyers.

Carolina Hurricanes – Washington Capitals 3-4 SO

Een powerplay goal in minuut 54 met goal nummer 39 door Alexander Ovechkin betekende de gelijkmaker. In overtime konden de Capitals het niet beslissen ondanks vier scoringskansen maar met de shootouts was het wederom Ovechkin die Washington aan het extra punt hielp. Daniel Sprong had drie schoten, twee hits en bijna twaalf minuten ijstijd.

Winnipeg Jets – Boston Bruins 2-4

De game winner kwam van Bruins Taylor Hall op de powerplay in minuut 55. Charlie Coyle gaf drie assists.

Calgary Flames – Buffalo Sabres 0-1 OT

Een blunder van Flames goalie Jacob Markstrom kostte ze de wedstrijd. Hij maaide in overtime over de puck heen en Tage Thompson zei dank u wel voor het cadeautje. Sabres goalie Dustin Tokarski stopte alle 24 schoten van Calgary.

Anaheim Ducks – Florida Panthers 0-3

Met zeventien gestopte schoten pakte Florida goalie Spencer Knight zijn eerste shutout. Met twee goals staat Jonathan Huberdeau nu op 86 punten en daarmee maar een punt achter Oilers Connor McDavid die er 87 heeft.

San Jose Sharks – Colorado Avalanche 3-5

Door de nederlaag in overtime is Colorado uitgelopen op de Hurricanes. Colorado staat nu met een coëfficiënt van .750 bovenaan en Florida is nu tweede met .726 en Carolina staat derde met .721. Valeri Nichuskin scoorde twee goals voor de Avalanche.

Previous Heerenveen op matchpoint tegen Den Haag in halve finale
Next Liège slaat eerste slag tegen Herentals, Heerenveen naar finale