Heerenveen op matchpoint tegen Den Haag in halve finale


Vrijdagavond 18 maart was de eerste halve finale voor een plek in de finale van het BeneLeague kampioenschap tussen Den Haag en Heerenveen.

LEES OOK: Tilburg Trappers deelt eerste tik uit aan Höchstadt Alligators

UltimAir Hijs Hokij Den Haag – Unis Flyers Heerenveen 2-3

In een overvolle Uithof was om 20:30 uur de puck drop voor de eerste halve finale. De wedstrijd was nog geen 45 seconden bezig of er zaten al twee spelers van Heerenveen op de strafbank. Martijn Oosterwijk en Pippo Limnell Finocchiaro kregen beide een tripping penalty. Adam Logozzo kon profiteren van de 5-on-3 en scoorde de eerste powerplay goal voor de Hagenezen. In minuut negen kreeg Jasper Kick een straf van vijf minuten voor spearing en hij kon ook gelijk gaan douchen. Heerenveen maakte ook gretig gebruik van de powerplay. Roope Nikkila scoorde twee powerplay goals scoorde en daardoor draaide hij de stand naar 1-2. Dit was tevens de eindstand in de eerste periode.

#19 Roope Nikkila Foto: Robert Bos
Tijdens de tweede periode waren er aan beide kanten kansen, waarvan er maar één benut werd door Lars den Edel die vanaf de blauwe lijn doeltreffend raak schoot. Hij scoorde vijf seconden voor het einde van de tweede periode.
In minuut 48 scoorde Den Haag de aansluitingstreffer. Weer scoorde Adam Logozzo zijn tweede van de avond vanaf rechts in de rechterbovenhoek.
#88 Adam Logozzo Foto: Robert Bos

In de derde periode wist Den Haag de kansen niet te benutten. Zes minuten voor tijd wist Jeffrey Melissant de 3-3 te scoren maar die werd eerst goedgekeurd door scheidsrechter Sterkens en daarna toch afgekeurd.

Do or Die

In de slotminuten haalde de Hagenezen hun goalie eraf om nog meer druk op het doel te krijgen maar kwamen ze niet tot scoren. Unis Flyers ging met een 2-3 terug naar de provincie Friesland. Het is dan aan bekerwinnaar en landskampioen Hijs Hokij om op zaterdag 19 maart in Thialf alles of niets om nog die derde en allesbeslissende wedstrijd af te dwingen.
Previous Tilburg Trappers deelt eerste tik uit aan Höchstadt Alligators
Next Sprong wint met Caps, Colorado loopt uit op Carolina