Tilburg Trappers deelt eerste tik uit aan Höchstadt Alligators


Foto: Arie Leeuwesteijn

Play-off time in de Oberliga. Noord tegen Zuid. Tilburg Trappers tegen Höchstadt Alligators. De Trappers versloegen de Alligators uit Duitsland met 4-1 in een bomvol Stappegoor.

LEES OOK: Sprong assist, ‘Battle of New York’ prooi voor Islanders

Tilburg Trappers – Höchstadt Alligators 4-1

Maar voor de eerste puck drop eerst werd er afscheid genomen van de doelman van de club. Ian Meierdres moest noodgedwongen zijn carrière beëindigen door een hardnekkige blessure.

#39 Ian Meierdres Foto: Arie Leeuwesteijn

Al na 70 seconden ging het dak eraf in Stappegoor. Toen Diego Hofland vanaf de blauwe lijn zo door kon schaatsen naar het doel van de Duitsers. En hij passeerde doelman Benjamin Dirksen five hole. In het verloop van de eerste periode deed de goalie zijn werk prima. De rest van de tien schoten op doel in de eerste periode van Tilburg wist hij wel te stoppen.

Tilburg maakte het verschil in de tweede periode. Vier seconden nadat de powerplay over was voor Tilburg door een straf voor Maxim Kryvorutskyy schoot captain Mickey Bastings de puck hard op doel. En Kevin Bruijsten wist de puck zo van richting te veranderen dat de Alligator goalie voor de tweede keer kansloos was.

Toch viel het gejuich stil in Stappegoor want twintig seconden na de Tilburgse goal scoorde Höchstadt ‘das Anschlusstor’. Nadat Tilburg goalie Ruud Leeuwesteijn twee reddingen op rij maakte was hij kansloos op een schot dat van richting werd veranderd door Dmitrij Litesov.

Twee goals binnen één minuut

De Trappers kwamen op 4-1 doordat eerst Delaney Hessels alert reageerde op een assist van Jordy Verkiel. En daarna was het Max Hermens die een losliggende puck onder de goalie in het doel wist te schuiven. Tilburg moest in de laatste minuten van de periode nog even op de penalty kill maar door goed verdedigend werk van vooral Alexei Loginov en een goed keepende Ruud Leeuwesteijn bleef de schade beperkt.

In de derde periode lieten de Trappers het na om de score uit te bouwen. Ondanks het schoten overwicht van negen om twee. Beide teams lieten zien tot hier en niet verder. Diverse akkefietjes vonden op het ijs plaats, typische play-off wedstrijd issues. De eerste battle is gewonnen maar de oorlog nog niet. Zondag wedstrijd twee in Höchstadt.  Hopelijk neemt Tilburg ook een schare fans mee want in Stappegoor waren gisteren zo’n tweehonderd aanhangers uit Zuid-Duitsland.

Na de wedstrijd spraken wij met Tilburg coach Dave Livingston, Tilburg goalie Ruud Leeuwesteijn en Höchstadt Canadese import speler Jakob Fardoe.

Previous Sprong assist, 'Battle of New York' prooi voor Islanders
Next Heerenveen op matchpoint tegen Den Haag in halve finale