McDavid vliegt, Markstrom negende shutout, Carolina koploper

NHL FAce

Dag 145 van de NHL bracht ons tien wedstrijden waaronder Tampa op bezoek bij Edmonton en Tampa moest hun derde nederlaag op een rij slikken. Want het ‘Dynamic Duo’ McDavid en Draisaitl van de Oilers waren goed voor drie goals. Jacob Markstrom pakte alweer zijn negende shutout van het seizoen en Colorado moest de eerste plaats in de league afstaan aan Carolina. Ze hebben beide 87 punten maar de Hurricanes hebben een wedstrijd minder gespeeld. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Boston Bruins – Arizona Coyotes 3-2

Twee snelle goals van Craig Smith voor de Bruins deerde de Coyotes niet want na 42 minuten stond het 2-2 maar een late treffer door Charlie Coyle leverde de Bruins de twee punten op.

Montreal Canadiens – Seattle Kraken 3-4 SO

Het leek erop dat Seattle de winst zou pakken in reguliere speeltijd met een stand van 3-2. Maar Nick Suzuki dacht daar even anders over. Hij scoorde twee minuten voor tijd de gelijkmaker. Na dertien shootouts zonder goal was nummer veertien wel raak. Marcus Johansson zorgde voor het extra punt van de Kraken.

Ottawa Senators – Chicago Blackhawks 3-6

Al na drie minuten was de wedstrijd over voor Chicago’s Connor Murphy na een boarding door Parker Kelly. Murphy ging met een brancard het ijs af. Ook voor Kelly was de wedstrijd over want hij kreeg een game misconduct. Jonathan Toews scoorde twee goals en Patrick Kane gaf drie assists.

New Jersey Devils – Anaheim Ducks 2-1 SO

Devils rookie goalie Nico Daws was de held door alle shootouts te stoppen van de Ducks en zo hielp hij New Jersey aan de winst.

Carolina Hurricanes – Philadelphia Flyers 3-1

Door de winst op de Flyers heeft Carolina de Avalanche gepasseerd op de ranglijst en staan nu eerste in strijd om de Presidents Cup. Pas in minuut 56 konden de Hurricanes afstand nemen door de 2-1 via Jordan Martinook.

Nashville Predators – St. Louis Blues 4-7

De Blues nemen een 3-0 voorsprong maar de Predators kwamen terug tot 3-3. Na veertig minuten was het 4-4. Drie unanswered goals in de derde periode waarvan twee empty netters zorgde voor de winst van St. Louis. De game winner kwam van de stick van Robert Thomas (2G, 2A) die vier punten had.

Dallas Stars – New York Rangers 4-7

Een goal en vier assists leverde vijf punten op voor Rangers Artemi Panarin.

Calgary Flames – Detroit Red Wings 3-0

De negende shutout voor Jacob Markstrom van de Flames. Hij hoefde maar negentien saves te maken. Elias Lindholm scoorde goal nummer 30 van het seizoen.

Edmonton Oilers – Tampa Bay Lightning 4-1

De dubbele kampioen kwam op bezoek in Edmonton. Connor McDavid scoorde twee keer waarvan een op de McDavid manier op snelheid langs twee verdedigers en de keeper verassen. En de tweede goal was een hard afstandsschot op de powerplay.

San Jose Sharks – Los Angeles Kings 5-0

Oud Kings goalie Aiden Hill stopte alle 29 schoten van de Kings. Twee goals van Tomas Hertl.