Carolina houdt druk op Colorado, twee hattricks Chicago

Face-Off IJshockey NHL

Dag 130 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waaronder Carolina Hurricanes en Colorado Avalanche die samen blijven strijden om de President’s cup. Met Florida op het vinkentouw. Twee hattricks in Chicago voor de Blackhawks tegen de New Jersey Devils.

En Vegas Golden Knights dat weer verliest en zo de tweede plaats in de Pacific Divisie moet afstaan aan de L.A. Kings. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Carolina Hurricanes – Columbus Blue Jackets 4-0

Columbus goalie J-F Berube maakte 46 saves. Maar kon niet voorkomen dat ze verloren met een shutout van Carolina. Canes goalie Frederik Andersen hoefde maar negentien saves te maken voor een shutout.

Chicago Blackhawks – New Jersey Devils 8-5

Zowel Blackhawks Patrick Kane en Brandon Hagel scoorde beide een hattrick. In minuut 48 stond het nog 4-4. Beide scoorde de derde goal als een empty netter.

St. Louis Blues – Buffalo Sabres 5-3

Tot aan minuut 53 ging het gelijk op maar twee goals van de Blues in de slotfase deden de Sabres de das om. Jordan Kyrou scoorde twee goals en had een assist.

Colorado Avalanche – Winnipeg Jets 6-3

Na twintig minuten stond het 0-3 in het voordeel van de Jets. Toen kwamen er zes unanswered goals van de Avalanche voorbij. Met een hattrick had Gabriel Landeskog een groot aandeel in de winst.

Arizona Coyotes – Vegas Golden Knights 3-1

Alweer de zesde nederlaag in tien wedstrijden voor de Golden Knights. Yotes goalie Scott Wedgewood maakte 43 saves. En Nick Schmaltz scoorde de game winning goals in de derde periode.

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 1-4

Door deze overwinning pakken de Kings de tweede plek in de Pacific Divisie. Twee goals van Adrian Kempe waren meer dan voldoende om de Ducks te verslaan. De Kings wonnen zes van de laatste tien wedstrijden.