Liège vermorzelt Geleen, Leuven wint in Zoetermeer

Twee wedstrijden in de Bene League op zaterdag 26 februari. Liège ontving Geleen en Leuven ging naar Zoetermeer.

Liège Bulldogs Ice Hockey Club – Snackpoint Eaters Limburg 10-0

De mannen uit Wallonië zorgde eigenlijk al dat het een mission impossible werd voor Geleen door na de eerste twintig minuten al met 5-0 voor te staan. Nieuwe import Tomas Trnka scoorde een hattrick en de andere twee goals kwamen van de familie Kolodziejczyk. Bryan en Andy scoorde.

In de tweede periode scoorden de Bulldogs ‘maar’ twee keer. Bryan Kolodziejczyk op de powerplay en Gabin Balhan zorgde voor de 7-0. Tijdens de laatste twintig minuten maakte de Walen de tien vol. Yoren de Smet, Andy Kolodziejczyk en Bryan Henry waren trefzeker.

#95 Bryan Henry Foto: Robert Bos

Zoetermeer Panters – Chiefs Leuven 3-6

Vandaag de wedstrijd van de twee ploegen die op de onderste plaatsen staan. Na vier minuten was er een powerplay voor Zoetermeer.  Berry Donders scoorde omdat hij sneller reageerde van dichtbij na een schot vanaf de blauwe lijn die niet werd goed gekeerd door de Belgische keeper Keanu Evers. In minuut elf kwamen de Belgen langszij door een goal van Iniaz Steyaert die van een korte afstand de puck achter Zoetermeer goalie Tomislav Hrelja schoot. Vlak voor het einde van de eerste periode ging Pieter-Jan Wouters alleen op de Tomislav Hrelja af en schoot hoog in de rechterbovenhoek. Het was een powerplay goal.

De tweede periode was een periode met veel straffen aan beide kanten. Er werd maar één keer gescoord door Dries Blockx. Blockx onderschepte een foute pass en kon alleen op Tomislav Hrelja afgaan en bracht zo de stand op 1-3.
#14 Dries Blockx Foto: Kurt Tops

Aan het begin van de derde periode brachten de Panters de spanning weer helemaal terug. Eerst scoorde Teris Wright hoog in het doel de 2-3. En nog geen twee minuten later scoorde Ferenc Kocsis de 3-3 die een voorzet van rechts verzilverde. Zoetermeer ging wat meer drukken maar na twaalf minuten viel de goal aan de andere kant. Met een schot van rechts scoorde Pieter-Jan Wouters zijn tweede van de avond. Nog geen minuut later was het alweer 3-5 door Jeffie Versin die via een scrimmage van dichtbij scoorde.

Zoetermeer probeerde de laatste minuten het nog wel met een man meer nadat ze de goalie van het ijs afhaalde maar vier seconde voor tijd scoorde ook Jeffie Versin zijn tweede via de empty netter. En zo ging de Chiefs met de drie punten terug naar Leuven.