Den Haag verslaat Heerenveen in finale van de beker

Zondag 27 februari tijd voor de bekerfinale in de Uithof tussen UltimAir Hijs Hokij Den Haag en Unis Flyers Heerenveen.

UltimAir Hijs Hokij Den Haag – Unis Flyers Heerenveen 3-2

Aan het eind van de warm-up was er al wat consternatie want zowel Heerenveen als Den Haag wilde als laatste het ijs van. Uiteindelijk werd het ‘duel’ gewonnen door Hijs. Donovan de Zwart ging als laatste het ijs af.  De eerste tien minuten was het aftasten van beide teams met weinig mogelijkheden aan beide kanten. Pas toen de eerste straf viel voor een high sticking door Dave Bos kwamen er kansen voor Den Haag. Drie maal scheepsrecht was duidelijk van toepassing. Pas bij de derde kans wist Jeffrey Melissant de Friese goalie Martijn Oosterwijk te passeren. Daarna kregen de mannen uit Den Haag nog twee keer een man extra op het ijs maar tot echte kansen leidde dat niet.

1-0 Foto: Cor Machielsen Face-Off

Brett Magnus sta-in-de-weg

Twee minuten na aanvang van de tweede periode kreeg Melissant de puck in het bezit halverwege het aanvalsvak. Hij bedacht zich geen moment en verraste met een vlammend schot Heerenveen goalie Martin Oosterwijk. De puck verdween in de winkelhaak. Twee minuten later kreeg Hijs weer een grote kans. Levi Boer kon van dichtbij uithalen. Maar hij wist Oosterwijk dit keer niet te passeren. Halverwege de wedstrijd pakte Jasper Kick een straf voor interference ten opzichte van Pippo Limnell. De laatste tien minuten in de tweede periode waren het de Friezen die het spel overnamen van de Hagenezen. Diverse kansen kon HIJS goalie Brett Magnus nog stoppen maar hij was kansloos op het schot van Roope Nikkila in de laatste minuut van de tweede twintig minuten.

Druk van Heerenveen

De Friezen gingen er voor in de derde periode om die gelijkmaker te produceren. Men ging een hele vroege forechecking hanteren om zo de Hagenaars onder druk te zetten. Dat lukte best aardig maar tot grote mogelijkheden kwam men niet. Bij een face-off in het verdedigingsvak van Heerenveen viel plotseling de 3-1 binnen. Op aangeven van Jeffrey Melissant schoot Jay Huisman de puck in het Friese doel halverwege de derde periode. Heerenveen maakte het nog spannend door vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer te maken. Roope Nikkila ging alleen op Brett Magnus af met met een mooie schijnbeweging zette hij de Haagse goalie op het verkeerde been. En kon zo in de lege hoek zijn tweede van de middag maken met de 3-2. Jasper Kick had de 4-2 op de stick toen de Friese goalie van het ijs af was zodat Heerenveen een extra aanvaller in kon zetten maar de puck gleed net langs de verkeerde paal van het net.  Uiteindelijk trok de thuisclub de winst over de streep en zorgde daarmee dat de beker in de Hofstad terecht kwam.

Na de wedstrijd spraken wij met Den Haag coach Chris Eimers en man van de wedstrijd Jeffrey Melissant. Helaas geen interview met de verliezers van Heerenveen want die boycotten Face-Off.