EXA Icefighters Leipzig te sterk voor Tilburg Trappers

Zondag 27 februari een tripje van 602 km naar Leipzig voor de Tilburg Trappers. Tilburg trad aan zonder Ties van Soest, Tijn Jacobs en Bartek Bison. En meestal levert het Tilburg weinig punten op als er in het carnavalsweekend een wedstrijd gepland staat.

EXA Icefighters Leipzig – Tilburg Trappers 4-1

Dat het na de eerste periode nog maar 1-0 stond was te danken aan Ruud Leeuwesteijn die elf schoten wist te stoppen. Tilburg begon heel slordig aan de wedstrijd. Net over het midden van de eerste periode op een slashing penalty van Jordy Verkiel wist Leipzig de 1-0 te maken. Verdediger Tim Heyter sloeg toe met een snoeiharde onetimer. Tilburg kwam in de eerste twintig minuten maar tot drie schoten op het Duitse doel.

Ook in de tweede periode is Tilburg de mindere. Na vier minuten wordt fout uitverdedigen afgestraft. De Amerikaan Connor Hannon zorgde voor de 2-0. Hij schoot vanaf afstand door een mêlee van spelers. Tilburg ging meer druk zetten maar het leverde ze geen grote kansen op. Twee minuten 5-on-3 leverde veel mogelijkheden op voor de Duitsers. Maar de paal en goalie Ruud Leeuwesteijn hielden stand.

Binnen twee minuten na aanvang van de derde periode lag ook de 3-0 al in de touwen. Een rebound waarbij Moritz Miguez mocht het laatste zetje geven. Tilburg ging wat feller spelen en kwam tot een aantal kansen. Maar men kon de Leipzig goalie Patrick Glanzel maar niet passeren.

tekst gaat verder onder de foto

Dat lukte uiteindelijk op de powerplay. Een schot vanaf de blauwe lijn door Jordy van Oorschot sloeg binnen. Tilburg had nog twaalf minuten om nog een beter resultaat te behalen. In minuut 52 kreeg Tilburg weer een powerplay maar puckverlies in de neutrale zone door Max Hermens zorgde ervoor dat shorthanded Connor Hannon zijn tweede van de avond maakte en de vierde voor de Icefighters. Coach Dave Livingston was duidelijk in zijn persconferentie na de wedstrijd.” Tilburg speelde erg slordig en konden niet de finesse vinden om het Leipzig moeilijk te maken”. Duur puntverlies in strijd om de tweede plaats. Vrijdag vier maart komt Herner EV naar Stappengoor.