Zoetermeer Panters wint op bezoek bij Chiefs Leuven

Terwijl in Den Haag op zondag de bekerfinale werd gespeeld ging Zoetermeer op bezoek bij Leuven voor de Bene League. Zaterdagavond won Leuven in Zoetermeer met 6-3.

Chiefs Leuven – Zoetermeer Panters 3-5

Na de eerste periode was het nog allemaal in de brilstand 0-0. Beide teams kregen de kans met een man meer maar de penalty kill deed van beide ploegen het werk. In de tweede periode namen de bezoekers uit Zoetermeer een riante voorsprong. De 0-1 kwam van de stick van Harley Verkroost. Joy Turpijn was goed om de 0-2 binnen te schieten. De 0-3 werd gescoord door captain Ferenc Kocsis. En zestien seconden voor het einde van de tweede periode was het ook nog rookie Mike Collard die voor de 0-4 zorgde. Nog twintig minuten op het gemak de wedstrijd uitspelen en de drie punten konden mee terug naar Nederland. Maar dat liep even net wat anders.

Leuven kon comeback niet compleet maken

Met nog zo’n dikke tien minuten te spelen gingen de mannen uit Leuven ook scoren. 1-3 via Alec James. Met nog zes minuten te gaan 2-3 via Lukas Tambeur en met nog vier minuten te gaan scoorde Alec James zijn tweede goal van de wedstrijd en bracht de stand naar 3-4. Met nog twee minuten te gaan pakte coach Joris Peusens een time-out. Goalie Keanu Evers eraf en proberen de gelijkmaker te forceren. Dat mislukte omdat Dean Versteeg in de allerlaatste seconde een empty netter binnen schoot.

#29 Dean Versteeg Foto: Robert Bos