Tilburg Trappers scoren er weer zes tegen Moskitos Essen

Vrijdag 25 februari, Tilburg Trappers zou in Hannover tegen de Indians spelen maar daar heeft Corona weer toegeslagen. Tilburg trad derhalve aan tegen de Moskitos uit Essen. De Trappers traden aan zonder Ties van Soest, Bartek Bison en Tijn Jacobs. Marvin Timmer werd toegevoegd aan de selectie.

ESC Wohnbau Moskitos Essen – Tilburg Trappers 2-6

De eerste vier minuten was duidelijk voor de Trappers. Al kwam men niet tot echte grote kansen. De eerste echte grote kans was meteen een goal. Na zeven minuten spelen kreeg Brett Bulmer de puck vlakbij de goal en met een mooie forehand, backhand move lag de puck voor de eerste keer achter Essen goalie Pascal Seidel. Het eerste schot van Essen kwam na twaalf minuten van Marc Zajic op het doel van Ruud Leeuwesteijn. Twee minuten later lag de puck weer in het Moskitos doel. Goed forechecken van Brett Bulmer bezorgde hem de puck en gaf een scherpe assist op Max Hermens die de puck van dichtbij in de goal kon schieten.

Een paar tellen later weer een grote kans voor Hermens maar die werd met de legguard gestopt door de Duitse goalie. Het leverde ook de eerste powerplay op maar Tilburg kwam in de eerste powerplay niet echt tot grote kansen. Ook de tegenstander Essen kreeg een powerplay na een tripping van Diego Hofland. Het leverde voor de mannen uit Essen het tweede schot van de eerste periode op. Ook dit schot was een makkelijke prooi voor Trappers goalie Ruud Leeuwesteijn.

Pas halverwege de tweede periode kon Brett Bulmer het Tilburgse overwicht in kansen uitdrukken. Hij scoorde short side hoog in de hoek waar er maar een minuscuul gaatje was.

De tweede powerplay voor Tilburg door een too many men penalty leverde wederom weinig mogelijkheden op. Na 35 minuten leverde Jordy van Oorschot de puck in het verdedigingsvak aan Essen maar Ruud Leeuwesteijn gebruikte zijn vanghandschoen. Zodat het 0-3 bleef. Twee minuten voor het einde van de tweede periode ging Essen met zijn tweeën alleen op Ruud Leeuwesteijn af maar wederom bleek Leeuwesteijn niet te passeren.

Geen shutout voor Ruud Leeuwesteijn

Twee keer puck verlies door Tilburg leverde binnen 50 seconden twee tegentreffers op. Het was twee keer Marc Zajic die de slordigheden van de Trappers afstrafte. Tilburg moest de onoplettendheid even recht zetten. Tilburg gaf weer even gas en de eerste kans werd nog gestopt maar uit de rebound zag Alexei Loginov Max Hermens er beter voor staan en Hermens schoot de kans hard binnen. Ook bij Essen maakte men verdedigend een foutje. Diego Hofland kon er van profiteren en daarmee de 2-5 scoren.

Diego Hofland. Foto: Arie Leeuwesteijn

Met nog vier minuten te gaan leek Tilburg in de veilige haven. Essen kreeg nog een powerplay en de goalie werd eruit gehaald dus met 6-on-4 lukte het Essen niet om te scoren. Dat deed Tilburg wel na de powerplay. In de neutrale zone werd de puck veroverd door Raymond van der Schuit en gaf de puck aan Danny Stempher en die wist de puck in het lege net te scoren. Dit was de vierde wedstrijd dit seizoen tegen de Moskitos en de uitslagen waren 6-1, 6-1, 6-0 en nu dus 6-2.