Sprong weer scratch, Vancouver werd een echec voor Calgary


Face-Off IJshockey NHL

Dag 129 van de NHL bracht ons acht wedstrijden waaronder Calgary wat franchise records kon gaan breken maar die keihard klop kregen van Vancouver. Daniel Sprong weer een healthy scratch was bij Washington. En nummer 35 ging naar het plafond bij Nashville.

Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Montréal wint weer, Edmonton komt tekort tegen Tampa

Toronto Maple Leafs – Minnesota Wild 3-1

Met de terugkeer van een geblesseerde Petr Mrazek op goal en twee goals van Auston Matthews zorgde de Leafs dat er na drie nederlagen op een rij wer gewonnen werd.

Florida Panthers – Columbus Blue Jackets 3-6

Met zijn derde start op een rij wist Columbus goalie J-F Berube 39 saves te maken en zodoende zijn team te helpen aan de achtste overwinning in tien wedstrijden. Patrik Laine scoorde een goal en heeft nu een tien game point streak.

New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 6-1

De Devils bezorgde de Penguins een derde nederlaag op een rij. Jesper Bratt (2G, 1A), Nico Hischier (1G, 2A) en Jack Hughes (3A) waren ieder goed voor drie punten.

New York Rangers – Washington Capitals 4-1

Met Daniel Sprong op de pers tribune lukte het de Capitals niet om in New York bij de Rangers punten te halen. Men liep tegen Rangers goalie Igor Shesterkin op die 36 saves maakte. Met een goal en een assist hadden Alexis Lafrenière en Mika Zibanejad de meeste inbreng.

Nashville Predators – Dallas Stars 2-1 SO

Terwijl afscheid werd genomen van Pekka Rinne deed zijn opvolger Juuse Saros het weer prima voor de Predators. Hij had 27 reddingen en tijdens de shootouts had hij op alle vier de shootouts een save. Terwijl Mikael Granlund scoorde en zo het extra punt in Nashville hield.

Vancouver Canucks – Calgary Flames 7-1

Terwijl Calgary wat franchise records kon gaan breken kregen ze echter dik klop van Vancouver. J.T. Miller had een prima avond met vier punten (1G, 3A). De frustratie kostte Calgary tien straffen en kreeg men drie powerplay goals om de oren. Na de 4-0 mocht Calgary goalie Jacob Markstrom naar de bank.

San Jose Sharks – New York Islanders 4-3 SO

44 saves voor Sharks goalie James Reimer, en de game winning shootout werd gescoord door Logan Couture.

Seattle Kraken – Boston Bruins 2-3 OT

Brad Marchand had zijn zes wedstrijden schorsing erop zitten bij de Bruins en Jake DeBrusk scoorde twee goals waaronder die in overtime. Het werd de zesde nederlaag op een rij voor Seattle.

Previous Montréal wint weer, Edmonton komt tekort tegen Tampa
Next Tilburg Trappers scoren er weer zes tegen Moskitos Essen