Colorado loopt averij op in Boston, Calgary dendert door


Face-Off IJshockey NHL

Dag 126 van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waaronder koploper Colorado wat een tikkie kreeg van Boston. Montreal dat al voor de derde keer op een rij won en Calgary dat het voor de tiende keer op een rij deed. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Eichel scoort eerste goal als Knight, Canadiens winnen weer

Boston Bruins – Colorado Avalanche 5-1

De road winning streak van Colorado is gestopt op zeven. Voor de Bruins had Taylor Hall drie assists en David Pastrnak was goed voor twee goals en een assist.

Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes 3-4 OT

Canes goalie Frederik Andersen stopte 38 schoten. Carolina pakte iedere keer de voorsprong maar kon die niet vasthouden. In overtime lukte dat wel. Zestien seconden voordat de overtime afliep was het verdediger Brett Pesce die de game winning goal scoorde.

Calgary Flames – Winnipeg Jets 3-1

De langste winstreak van Calgary in de geschiedenis van de organisatie is tien. Dat hebben ze nu geëvenaard. Met nog 47 seconden te gaan scoorde Elias Lindholm inmiddels zijn achtste wedstrijd op een rij.

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 5-2

Montreal scoorde de eerste vijf goals van de wedstrijd. Josh Anderson zorgde met twee goals ervoor dat de Canadiens voor de derde keer op een rij wonnen.

Vancouver Canucks – Seattle Kraken 5-2

De vierde nederlaag op een rij voor Seattle. Tot aan de 2-2 ging het gelijk op en daarna drie unanswered goals voor de Canucks.

Previous Eichel scoort eerste goal als Knight, Canadiens winnen weer
Next Zdeno Chara speelt wedstrijd 1651, Florida delft onderspit