Eichel scoort eerste goal als Knight, Canadiens winnen weer

NHL FAce

Dag 125 van de NHL bracht ons acht wedstrijden waaronder de achtervolgers van leider Colorado, Florida en Carolina blijven ook maar winnen. De eerste goal van Jack Eichel als een Golden Knight en de tweede overwinning op een rij voor de Canadiens. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Edmonton Oilers – Minnesota Wild 3-7

Vier goals op zeven schoten. Dan ga je geen wedstrijd winnen. Het betekende ook het einde van goalie Mike Smith voor de Oilers in deze wedstrijd. Voor Minnesota twee goals en een assist voor Kevin Fiala.

Pittsburgh Penguins – Carolina Hurricanes 3-4

Carolina goalie Antti Raanta pakte zijn honderdste NHL-overwinning. Na veertig minuten was de stand 2-2 en twee goals in de derde periode Jesper Fast en Sebastian Aho voor de Hurricames bleek voldoende.

New York Islanders – Montreal Canadiens 2-3 SO

De tweede overwinning op een rij voor coach Martin St. Louis van de Canadiens. Voor de Islanders scoorde Brock Nelson in minuut 57 de 2-2. In overtime werd er niet gescoord. Tijdens de shootouts was Rem Pitlick degene die het extra punt voor Montreal bezorgde.

Chicago Blackhawks – Florida Panthers 2-5

Alexander Barkov pakte drie punten (1G, 2A) voor Florida. Patrick Kane is nu tweede in de all time assists lijst van de Blackhawks.

Ottawa Senators – New York Rangers 1-2

Artemi Panarin en Ryan Strome zorgde beide met een goal en assist voor de winst van de Rangers.

Columbus Blue Jackets – Buffalo Sabres 7-3

Columbus goalie J-F Berube won voor het eerst sinds 2018 weer eens een NHL-wedstrijd. Drie punten voor Dean Kukan (2G, 1A) en Brendan Gaunce (1G, 2A).

Arizona Coyotes – Dallas Stars 3-1

De Coyotes goalie Scott Wedgewood was goed voor 32 reddingen en center Nick Schmaltz mocht drie punten bijschrijven (1G, 2A).

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights 1-4

De eerste goal van Jack Eichel als een Golden Knight, en rookie goalie Logan Thompson pakte zijn eerste NHL-overwinning. Voor de Sharks is het de zesde nederlaag op een rij.