Zoetermeer wint ruim in Leuven, Den Haag wint in Geleen

Vier wedstrijden in de Bene League op deze zondag twintig februari. Heerenveen ontving Liège, Zoetermeer ging naar Leuven, Den Haag mocht naar Geleen en Mechelen ging bij Herentals op bezoek.

Unis Flyers Heerenveen – Liege Bulldogs Ice Hockey Club 3-1

Al in de eerste minuut kwamen de Friezen op voorsprong door een goal van Lars Den Edel. Marc Nijland scoorde de 2-0 na elf minuten spelen. Nog voor het einde van de eerste periode scoorde Yoren de Smet de aansluitingstreffer. Tot aan de laatste minuut van de wedstrijd werd er niet meer  gescoord. Met een empty netter zette Pippo Limnell de eindstand op het bord met de 3-1.

#3 Pippo Limnell Finocchiaro

Chiefs Leuven – Zoetermeer Panters 2-7

Na de eerste periode stond er 1-3 op het scorebord in Leuven. Ferenc Kocsis, Harley Verkroost en Teris Wright scoorden voor Zoetermeer en voor Leuven scoorde Dries Blockx. In de tweede periode verhoogde Joy Turpijn op de powerplay de score naar 1-4 maar Gregor James scoorde voor Leuven de 2-4. In de derde periode maakte Harley Verkroost zijn hattrick compleet door nog twee keer te scoren en Dean Versteeg maakte de zeven compleet met de laatste goal in de wedstrijd.

#57 Harley Verkroost Foto: Robert Bos

Snackpoint Eaters Limburg – UltimAir Hijs Hokij 2-4

Den Haag begon prima aan de wedstrijd door al snel een 2-0 voorsprong te pakken halverwege de eerste periode. De 1-0 kwam van de stick van Adam Logozzo en de 2-0 kwam van Jasper Kick op de powerplay. Ritchie van Hulten zorgde voor de aansluitingstreffer voor de Limburgers in de eerste periode. Vlak voor het einde van de tweede periode zorgde Alan van Bentem met een man meer situatie voor de 3-1. Vijf minuten voor tijd zorgde Julian Markgraaf dat het weer spannend werd op Glanerbrook door de 2-3 te scoren. Het laatste woord was aan de mannen van HIJS. Jay de Ruiter zorgde voor de eindstand op het bord van 2-4.

#91 Jay de Ruiter Foto Hason Fotografie

Heylen Vastgoed HYC – Mechelen Golden Sharks 5-3

Voordat de supporters hun drankje genuttigd hadden stond er al 0-2 op het scorebord. Samuel Blanchet en Mick op de Beeck zorgde voor de Mechelse goals. Twee keer met de ogen knipperen en de stand was al weer 2-2. Binnen veertig seconden was het al weer gelijk. Jordy van Dyck en Jacques de Ceuster waren trefzeker voor HYC. Emiel Goris zette met een man meer zelfs de 3-2 op het scorebord aan het einde van de eerste periode.

#20 Emiel Goris #Foto Robert Bos

Tijdens de tweede periode scoorde Vincent Morgan eerst de 4-2 en daarna op de powerplay was het Ben Coolen met de 5-2. Toch kwamen de Sharks weer een beetje terug in de wedstrijd. Ben van den Bogaert zorgde voor de 5-3 vak voor de pauze van de tweede periode. De derde periode was alleen voorzien van straffen. Vijf om twee in het voordeel van Mechelen maar zelfs een dikke minuut 5-on-3 konden de Sharks niet meer aan een doelpunt helpen.