Tilburg verslaat Hamburg in overtime dankzij Diego Hofland

Op deze zondag 20 februari moest Tilburg de reis aanvangen naar Hamburg voor een wedstrijd in de Oberliga Nord. Zonder Brett Bulmer en Wouter Sars beide geschorst en de geblesseerde Tijn Jacobs en Wouter Sars.

Crocodiles Hamburg – Tilburg Trappers 2-3 OT

Een rustig begin van de wedstrijd en in de zesde minuut de eerste powerplay voor de Trappers. Echter was de penalty kill veel gevaarlijker. Er was een breakaway van Hamburg maar Ruud Leeuwesteijn hield Tilburg op de been. Nul schoten voor Tilburg en drie van Hamburg op de powerplay van Tilburg. Daarna de eerste powerplay voor Hamburg na tripping van Giovanni Vogelaar. Ook daar kwamen geen grote kansen uit voort.

In de dertiende minuut ging Jordy Verkiel op avontuur vanuit het midden vloog hij langs twee Duitse verdedigers en alleen voor Crocodiles keeper Kai Kristian werd zijn schot gestopt, maar Kevin Bruijsten kon de rebound wel benutten en zo kwamen de Trappers op een 1-0 voorsprong.

Jordy Verkiel. Foto: Holger Beck

In de laatste minuut van de eerste periode moest Tilburg goalie Ruud Leeuwesteijn weer drie keer achter elkaar handelend optreden maar de bezoekers uit Brabant gingen toch met een 1-0 voorsprong de eerste break in. Aangezien Hamburg na de 0-1 ook nog een powerplay had kwamen de schoten op doel uit in het voordeel van de Crocodiles met 14-7.

Kansen genoeg maar te weinig goals

Na een dikke minuut in de tweede periode ging eerst Raymond van de Schuit op de Duitse goalie af maar die probeerde five hole te scoren en dat mislukte en op de rebound faalde Reno de Hondt. De gelijkmaker viel in minuut 24. Vroeg forechecken in de neutrale zone door de Duitsers betekende puck verlies bij Ties van Soest. Op assist van Dominik Lascheit was het Harrison Reed met een snoeiharde one timer.

Vier minuten later was het weer Jordy Verkiel die dit keer vanaf links oprukte en de vrije man kon uitzoeken. Rechts voor de goal was dat Raymond van de Schuit. Die mistte in de eerste minuut van deze periode nog een grote kans maar nu sloeg hij venijnig toe en zette de Tilburgers op een 2-1 voorsprong. Daarna kregen de Tilburgers de kans om de score uit te bouwen maar Diego Hofland mistte op de powerplay alleen voor de Duitse goalie. In de laatste minuut pakte Ties van Soest nog een high sticking penalty maar de Trappers heerste in de tweede periode. De schoten verhouding was 9-23 in het voordel van de Tilburgers.

Ties van Soest Foto: Barend Hoogteijling

Met nog een minuut te gaan op de powerplay startte Hamburg agressief aan de derde periode. Harrison Reed schoot weer een schot keihard in de bovenhoek. De druk van Tilburg in de tweede periode was er niet meer in de derde periode. Vier minuten voor tijd pakte Ties van Soest een hooking penalty. Pas nadat van Soest weer het ijs opkomt krijgt Hamburg de kans om te scoren maar Ruud Leeuwesteijn was snel bij de grond om de puck te stoppen. In de laatste minuut ging Ties van Soest vol door op Maximiliam Schadulek en raakte hem aan het hoofd en kon gaan douchen. Een game penalty en vijf minuten powerplay voor Hamburg.

De Trappers moesten dik vier minuten op de penalty kill in de overtime. Ruud Leeuwesteijn hield ze overeind met een aantal reddingen. De Trappers kregen toch twee breakaway kansen met een man minder. Eerst ging Max Hermens alleen op de goalie af en die kans werd gestopt en even daarna Danny Stempher en die mistte de goal. Hamburg pakte nog een penalty zodat de laatste minuut in overtime vier op drie voor de Trappers waren. En tien seconden voor het einde kwam Diego Hofland in puck bezit na een mooie assist van Max Hermens. En hij schoot de puck hoog in de winkelhaak achter Kai Kristian.

Diego Hofland. Foto: Arie Leeuwesteijn