Colorado wint in Buffalo, Calgary pakt negende winst op een rij

NHL FAce

Dag 124 van de NHL bracht ons zeven wedstrijden waaronder Calgary wat voor de negende keer op een rij won. Toronto wat thuis klop kreeg van St. Louis en koploper Colorado wat geen schade oploopt bij een bezoek aan Buffalo. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Winnipeg Jets – Edmonton Oilers 2-4

De Oilers speelde tot de vijftigste minuut een prima wedstrijd. Heer en meester, echter een vier minuten powerplay kostte ze een short handed goal en de daarop volgende man meer situatie maakte de Jets het nog spannend met de 2-3 met nog vier minuten te gaan. Een empty netter vanaf de eigen goal lijn door Darnell Nurse bleek uiteindelijk toch voldoende voor de winst. Connor McDavid schreef weer drie punten (1G, 2A) bij op zijn totaal. Hij staat nu op 70. Edmonton is nu 5-0-0 onder de nieuwe coach Jay Woodcroft.

Buffalo Sabres – Colorado Avalanche 3-5

Koploper in de NHL Colorado zag eergisteren Florida en Carolina winnen maar deed dat zelf ook. Voor Buffalo scoorde Tage Thompson zijn eerste NHL-hattrick. Voor Avalanche goalie Darcy Kuemper is het de achttiende wedstrijd op een rij dat hij punten pakt.

Ottawa Senators – Boston Bruins 2-3 OT

Bruins David Pastrnak scoorde met goal nummer 25 de overtime winner. Nick Holden scoorde in minuut 57 de gelijkmaker voor de Senators wat ze in ieder geval een punt opleverde.

Toronto Maple Leafs – St. Louis Blues 3-6

Na veertig minuten was de stand 3-3 maar drie unanswered goals voor de Blues leverde St. Louis de ruime winst op. Twee goals voor Pavel Buchnevich.

Arizona Coyotes – Los Angeles Kings 3-5

3-1 na 32 minuten maar vier unanswered goals waren de Coyotes te machtig. Adrian Kempe en Drew Doughty waren beide goed voor twee goals en een assist aan de kant van L.A.

Vancouver Canucks – Anaheim Ducks 4-7

Zeven goals op 25 schoten is een uitstekend gemiddelde. Nicolas Deslauriers en Adam Henrique waren goed voor beide twee goals voor de Ducks.

Calgary Flames – Seattle Kraken 2-1

Alweer de negende overwinning op een rij voor de Flames. De terugkeer van Kraken captain Marc Giordano in Calgary leverde een mooi eerbetoon op maar geen punten. De game winner was laat in de derde periode voor Elias Lindholm.