Herentals verslaat Liège, Geleen wint in Mechelen

Drie wedstrijden in de Bene League op zaterdag de negentiende februari. Liège en Herentals deden alvast een try out voor de bekerfinale, Geleen ging op visite in Mechelen en Heerenveen mocht naar Zoetermeer. Voorafgaand aan de speeldag werd de uitslag van de wedstrijd Den Haag – Heerenveen 2-4 omgedraaid door de het tuchtcollege van de Bene League. De overtreding was het opstellen op de esheet van een illegal player Kevin Nijland. De score is nu 5-0 voor Den Haag geworden.

Liege Bulldogs Ice Hockey Club – Heylen Vastgoed HYC 5-6 SO

De eerste periode ging nog vrij rustig met één straf voor Liège en een goal voor de bezoekers uit Herentals. Die werd gescoord door Nick Verschuren. In de tweede periode werd er maar liefst zeven keer gescoord. Tussen de vijfentwintigste minuut en de achtentwintigste minuut was het drie keer de Bulldogs. Yoren de Smet, Lester Brown en Bryan Kolodziejczyk brachten de stand naar 3-1. Jordy van Dyck maakte de 3-2 voor Herentals. Vanuit een 5-on-3 maakte Jacques de Ceuster de 3-3.

Alexandre Bremer zette de Walen weer op voorsprong met de 4-3 maar in dezelfde minuut scoorde Nick Verschuren zijn tweede van de avond met de 4-4. Alexandre Bremer zette Liège wederom op voorsprong in minuut 47 maar HYC captain Mitch Morgan zorgde voor de 5-5. Tijdens de overtime werd er niet gescoord zodat de shootouts de winnaar zou moeten aanwijzen. De game winning shootout werd gescoord voor Herentals door Ethan Skinner.

tekst gaat verder onder de foto

#19 Ethan Skinner Foto: Kurt Tops

Mechelen Golden Sharks – Snackpoint Eaters Limburg 2-3

Op de socials liet Geleen al zien dat Matt Beer weer terug was. En dat hebben ze geweten ook in Mechelen want hij scoorde meteen twee goals waaronder de game winner. Mechelen pakte de voorsprong in de tweede periode via Samuel Blanchet maar voordat de periode ten einde was stond het 1-2 via Luca Heutmekers en de eerste goal van Matt Beer. Tien minuten voor tijd zette Mick Op De Beeck de Vlamingen op 2-2. Maar binnen een minuut was het de Canadees met zijn tweede en zodoende gingen de drie punten mee terug nam naar Limburg.

Matt Beer Microz Eaters Geleen

Zoetermeer Panters – Unis Flyers Heerenveen 3-4

Zoetermeer ging gelijk op jacht naar de eerste goal. Dit gebeurde dan ook al na 40 seconden. Goed druk zetten. Puck veroveren. En vanaf links scoren door Teris Wright en zo lag de wedstrijd al snel open. Wat volgde was een leuke wedstrijd die beide kanten opging. In de dertiende minuut kreeg Pippo Limnell op de blauwe lijn de puck, schoot via een boog door de lucht op het doel. Zoetermeer goalie Tomislav Hrelja kreeg de puck niet onder controle en ging tussen zijn benen door het doel in. De rest van de periode werd er niet meer gescoord.

De tweede periode was vijf minuten oud toen Pippo Limnel zijn tweede goal van de avond kon aantekenen. De puck werd vanachter de doel voor gegeven naar links en zo scoorde hij de 1-2. Weer zes minuten later omspeelde Riku Pitkanen de Zoetermeerse goalie en zette de 1-3 op het scorebord. De tweede periode werd afgesloten met de eerste straf van de wedstrijd voor slashing van Pascal van der Velde.
De derde periode begon daarom werd een man meer situatie maar daar kon Heerenveen geen gebruik van maken. In minuut zevenenveertig scoorde Joy Turpijn wel uit een man meer situatie de 2-3. Nog geen minuut later was het alweer 2-4 doordat Riku Pitkanen vanaf rechts zijn tweede goal van de avond scoorde. Weer een minuut later bracht Michael van Rijswijk de spanning weer terug doordat via goede passing hij vrij voor de goal van dichtbij de puck kon binnen tikken. De Panters probeerde nog van alles, kreeg nog een straf, en een halve minuut voor tijd nog de goalie eraf maar het mocht niet meer baten. De drie punten gingen mee naar Friesland.
#27 Riku Pitkanen Foto: Robert Bos

Previous Florida en Carolina blijven in spoor Colorado, Eichel pakt eerste punt voor Vegas