Florida en Carolina blijven in spoor Colorado, Eichel pakt eerste punt voor Vegas

Dag 123 van de NHL bracht ons vier wedstrijden waaronder Carolina en Florida, de nummers twee en drie van de league blijven in het spoor van Colorado door beide hun wedstrijden te winnen. Vegas wint ook de tweede keer met Jack Eichel niet en beide goalies bij Chicago – Dallas hielden hun doelen in 65 minuten schoon. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Carolina Hurricanes – Nashville Predators 5-3

Mede dankzij twee goals en een assist van Andrei Svechnikov brachten de Hurricanes de Predators hun vierde nederlaag op een rij toe.

Minnesota Wild – Florida Panthers 2-6

Met zijn eerste NHL-hattrick zorgde Mason Marchment ervoor dat Florida Minnesota versloeg. En koploper Colorado tot op een punt genaderd is in de strijd om de Presidents trophy.

Chicago Blackhawks – Dallas Stars 0-1 SO

Zowel goalie Marc-Andre Fleury (29 saves) voor Chicago als Jake Oettinger (34 saves) voor Dallas. Zorgde na 65 minuten voor een 0-0. Bij de shootouts was het de Zweedse rookie van de Stars Jacob Peterson die het extra punt verdiende.

Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings 3-4 OT

Jack Eichel pakte zijn eerste punt voor Vegas met een assist. Vegas kon een 2-0 voorsprong en een 3-2 voorsprong niet vasthouden. Twee goals van Max Pacioretty bleken niet voldoende voor de overwinning. Voor de Kings scoorde Phillip Danault in minuut 58 de 3-3 en de overtime winner was voor Adrian Kempe die zijn tweede van de avond scoorde.