Tilburg wint fysiek harde wedstrijd van Diez


Foto: Arie Leeuwesteijn

Vrijdagavond 18 februari, tijd voor een nieuwe wedstrijd van Tilburg Trappers. Ditmaal wederom de thuiswedstrijd tegen EG Diez-Limburg. Na de overwinning afgelopen dinsdag wilde Trappers weer de drie punten thuis houden. Ook kon de lang geblesseerde Danny Stempher zijn terugkeer maken op het ijs en Stempher stond gelijk in de starting six van Tilburg. Men moest het vandaag echter wel doen zonder Jordy Verkiel en Jordy van Oorschot. De fysiek harde wedstrijd eindigde in een 6-1 overwinning voor Trappers.

LEES OOK: Sprong scratch, eerste winst Canadiens coach Martin St. Louis

Tilburg Trappers- EG Diez-Limburg 6-1

Zoals zo vaak begonnen de Trappers fel aan de wedstrijd. Volop in de aanval, veel puck bezit maar nog weinig echte grote kansen. Na enkele minuten in de wedstrijd kwam de eerste grote mogelijkheid voor de Trappers, afkomstig van forward Reno de Hondt. Maar goalie Jan Guryca, die vandaag wederom het Duitse doel mocht verdedigen, blokkeerde het schot. Wel werd er nog een harde check uitgedeeld aan Bartek Bison, waar echter geen straf voor werd gegeven en Bison ging strompelend de spelersbank weer in. In de vierde minuut bleek maar weer hoeveel schade Ties van Soest de Limburgers kon toebrengen, van Soest scoorde de 1-0.

#46 Ties van Soest Foto: Arie Leeuwesteijn

Ook op de powerplay lukte het Diez ook niet om het verschil maken tegen Tilburg. Vandaag kregen de jeugdspelers Wouter SarsTijn Jacobs en Delaney Hessels veel ijstijd van coach Dave Livingston.

Kwijtgeraakte puck

Bartek Bison kwam niet meer terug in de wedstrijd. Aan het begin van de tweede periode kwam Diez bijna tot scoren maar goalie Ruud Leeuwesteijn hield het doel schoon. Vervolgens lukte het zowel Max Hermens als Raymond van der Schuit niet om de kansen te benutten. Maar uiteindelijk slaagde Brett Bulmer daar wel in. Met een open goal tikte de Canadees de 2-0 naar binnen. Het enige wat Diez nog leek te redden deze periode waren de harde checks door de verdediging die vaak resulteerde in straffen. Slechts dertig seconden voor het einde van de periode leek Ruud Leeuwesteijn de puck te stoppen. Hij was de bevroren schijf echter kwijt waarna het eerste doelpunt van de gasten werd gescoord. De 2-1 werd gemaakt door Jordan King.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Het venijn zat hem in de staart

De derde periode was pas net een minuut oud of de 3-1 kon worden genoteerd. Via de five hole van Guryca ging de puck over de lijn, afkomstig van Diego Hofland. Diez kwam deze wedstrijd duidelijk te kort en dat uitte ze op een onsportieve manier. Eerst werd er een check gegeven op Tijn Jacobs, die vervolgens vanaf de dichtstbijzijnde uitgang van het ijs werd gedragen. Vervolgens probeerde men hetzelfde te doen bij Brett Bulmer, die dat niet pikte en daarmee een opstootje kreeg met Nikonor Dobryskin. Toch pakte Tilburg weer de controle over de wedstrijd door de 4-1 te maken, wederom door Ties van Soest. Maar ook daarna kwam er een gevecht. Tussen Danny Stempher en Paul König om precies te zijn. Stempher liet in ieder geval een goede indruk achter bij het thuispubliek tijdens zijn terugkeer.

Er kwam daarna uit het niets een goalie wissel. Jan Guryca werd vervangen door Louis Busch. Dat leek niet echt zin te hebben, want snel daarna scoorde Raymond van der Schuit de 5-1. Vervolgens werd Wouter Sars vastgepakt door David Lademann dat uitmondde in een gevecht. Uiteindelijk liep het zelfs helemaal uit de hand en ontstonden er diverse opstootjes op het ijs.

Bulmer is boos

Brett Bulmer liet na zijn gevecht nog zijn ongenoegen richting de Duitse spelersbank merken en wilde zelfs terugkomen voor ronde 2 maar werd tegengehouden. Daarna had de arbitrage veel straffen om uit te delen. Wouter Sars, Brett Bulmer, David Lademann en Nikonor Dobryskin kregen allemaal 5 minuten en 20 minuten game misconduct.

Als kers op de taart werd het ook nog eens 6-1. Reno de Hondt plaatste zijn stick voor het Duitse doel en hoefde niks te doen. de puck kwam op zijn stick en schoot de goal in. Kilian van Gorp werd verkozen tot Man Of  The Match. Voor komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Crocodiles Hamburg op het programma.

 

 

 

 

Previous Sprong scratch, eerste winst Canadiens coach Martin St. Louis
Next Florida en Carolina blijven in spoor Colorado, Eichel pakt eerste punt voor Vegas