Tilburg maakt het verschil tegen Diez in de derde periode

Dinsdag vijftien februari werd er gespeeld op Stappegoor de wedstrijd tussen de Tilburg Trappers en EG Diez Limburg in de Oberliga Nord. De Trappers speelde zonder de geblesseerde Danny Stempher en Jordy Verkiel. Tilburg was de bovenliggende partij maar had moeite om in de eerste veertig minuten het net te vinden.

Tilburg Trappers – EG Diez Limburg 5-2

De mannen uit Tilburg begonnen slordig aan de wedstrijd. Al binnen anderhalve minuut mocht men op de powerplay. Daar kwamen weinig kansen uit voort. De grootste kans was voor Diez Leon Kohler op de breakaway shorthanded wist goalie Jowin Ansems zijn doel schoon te houden. Drie minuten later was er een foute pass van Jordy van Oorschot en lag de puck wel achter de Tilburgse goalie. Diez kwam op voorsprong door Kevin Loppatto. Gaandeweg de eerste periode creëerde Tilburg wel een hoop kansen maar bleek het lastig om Diez goalie Jan Guryca te passeren. In de laatste minuut van de eerste periode lukte het dan uiteindelijk wel. Een afstandsschot van Ties van Soest werd de Limburgse goalie dan toch uiteindelijk te machtig.

#46 Ties van Soest Foto: Arie Leeuwesteijn

Goalie Guryca haast niet te passeren

Ook in de tweede periode was Tilburg ruim de bovenliggende partij. Jordy van Oorschot wist echter van afstand zijn fout uit de eerste periode goed te maken. Hij verraste de goalie met een hard schot. Dat alles gebeurde in minuut 26. Daarna was het bijna alleen Tilburg wat de aanval zocht maar in de resterende veertien minuten bleek de Duitse doelman maar niet te passeren. Bij iedere kans stond of lag hij in de weg.

#33 Jan Guryca Foto: Arie Leeuwesteijn

In de derde periode wisten de Trappers dan wel de score uit te bouwen. Al snel werd de 3-1 gescoord. Een face-off werd gewonnen en de puck belande bij Kevin Bruijsten en die scoorde hoog in het doel. Diego Hofland kon vanuit de rebound op een schot van Reno de Hondt de 4-1 maken. Ook Diez kwam in de laatste minuten nog op het scorebord. Jowin Ansems dacht de puck gesaved te hebben maar die gleed toch onder zijn leggaurd door voor de 4-2. Het doelpunt kwam op naam van Nikita Krymskiy. Het slotakkoord was voor de thuisclub. Brett Bulmer scoorde van dichtbij in de laatste minuut. Drie punten in de knip, powerplay moet beter met een score nul uit vijf. Vrijdag aanstaande de achttiende in een vollere hal, want de restricties zijn opgeheven, komt Diez Limburg weer op visite.

#92 Brett Bulmer Foto: Arie Leeuwesteijn