Oilers winnen met shutout, Wild via rookie hattrick naar winst


Face-Off IJshockey NHL

Dag 119 van de NHL bracht ons vier wedstrijden waaronder Evander Kane die met de Oilers terugging naar de Sharks waar hij nog wat ‘geschiedenis’ had liggen. Minnesota wat voor de achtste keer won in tien wedstrijden en Chicago won op bezoek in Winnipeg. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Washington met Sprong lijden vijfde thuisnederlaag op een rij

San Jose Sharks – Edmonton Oilers 0-3

Met zijn eerste NHL-shutout was het Edmonton’s rookie goalie Stuart Skinner die zorgde dat de Oilers hun Californië road trip met winst begonnen. Hij stopte alle twintig San Jose schoten.

Drie schoten twee goals kwamen de Sharks niet meer te boven. Warren Foegele en Darnell Nurse zette de bezoekers op 0-2. Captain Connor McDavid had het laatste woord.

Minnesota Wild – Detroit Red Wings 7-3

Bij Minnesota stal ook een rookie de show. Matt Boldy scoorde zijn eerste NHL-hattrick. De 20-jarige aanvaller deed er dertien wedstrijden over.

Kirill Kaprizov scoorde twee goals. De Wild kwam terug na een 0-2 achterstand tegen de Red Wings.

Seattle Kraken – Toronto Maple Leafs 2-6

Wat al vaker gebeurd in Seattle is dat eerste goalie Philipp Grubauer naar de bank kan na de eerste periode. Mitch Marner scoorde drie punten voor de Leafs (1G,2A) en is de tweede speler uit de 2015 draft die 400 punten haalt.

Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks 1-3

Chicago goalie Marc-Andre Fleury stopte 31 schoten van de Jets. Alex DeBrincat scoorde in minuut 50 de game winning goal.

Previous Washington met Sprong lijden vijfde thuisnederlaag op een rij
Next Tilburg maakt het verschil tegen Diez in de derde periode