Sprong scratch, eerste winst Canadiens coach Martin St. Louis

NHL FAce

Dag 122 van de NHL bracht ons tien wedstrijden waaronder Daniel Sprong die bij Washington een healthy scratch was en die versloegen de Flyers met drie goals in de laatste drie minuten. De Canadiens dat met hun nieuwe coach Martin St. Louis de St. Louis Blues versloegen en daarmee hun coach eindelijk een winstpartij gaven. En de Oilers die onder de nieuwe coach Jay Woodcroft nu vier op een rij wisten te winnen en weer op een play-off plek staan. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Edmonton Oilers – Anaheim Ducks 7-3

Twee goals van Leon Draisaitl en die staat nu met 35 goals bovenaan in de topscoorderlijst. Ook in het puntenklassement staat Draisaitl gedeeld bovenaan met teamgenoot Conner McDavid. Beide hebben nu 68 punten. Bij deze wedstrijd scoorden zeven spelers twee punten voor de Oilers.

Philadelphia Flyers – Washington Capitals 3-5

Zonder Daniel Sprong voor de Capitals scoorde de Flyers in minuut 56 via Gerald Mayhew de 3-2. Garnet Hathaway dacht he maar dat kan niet en scoorde binnen twee minuten twee goals zodat de winst alsnog naar Washington ging. Sprong was na een aantal wedstrijden in de basis weer eens een healthy scratch.

New York Rangers – Detroit Red Wings 2-3 SO

De beste man aan de kant van de Red Wings was goalie Thomas Greiss met 37 reddingen en vier saves in de shootouts. Game winner werd Pius Suter die zijn shootout binnen schoot.

Toronto Maple Leafs – Pittsburgh Penguins 4-1

Dankzij goalie Jake Campbell wisten de Leafs de Penguins te verslaan. Hij stopte 45 schoten van Pittsburgh. Auston Matthews scoorde goal nummer 33.

Montreal Canadiens – St. Louis Blues 3-2 OT

De nieuwe coach van Montreal Martin St. Louis verslaat St. Louis in overtime en wint daarmee voor het eerst met de Canadiens. Rookie Cole Caufield scoorde tien seconden voor tijd de 2-2 en in overtime scoorde hij ook de winnende goal.

Buffalo Sabres – Ottawa Senators 1-3

Ex Ottawa goalie Craig Anderson kon het verschil niet maken voor de Sabres. De game winning goal kwam van Austin Watson die scoorde in de vijftigste minuut.

New York Islanders – Boston Bruins 4-1

Taylor Hall zette de Bruins op voorsprong maar vier unanswered goals deden ze alsnog de das om. Mathew Barzal, Noah Dobson en Brock Nelson scoorde ieder een keer en gaven een assist.

Winnipeg Jets – Seattle Kraken 5-3

Na 47 minuten stond er 3-3 op het scorebord. Josh Morrissey was voor de Jets degene die het verschil maakte met de game winner in minuut 54.

Chicago Blackhawks – Columbus Blue Jackets 4-7

Een hattrick van Patrik Laine maakte het verschil voor de Blue Jackets.

San Jose Sharks – Vancouver Canucks 4-5 OT

Een buzzer beater voor de Sharks met nog 0.4 seconde op de klok door Alexander Barabanov zorgde voor een punt. Het extra punt werd meegenomen door Vancouver toen J.T. Miller in overtime de goal scoorde.