Colorado verpest debuut Eichel Vegas, Florida verslaat Carolina


Face-Off IJshockey NHL

Dag 121 van de NHL bracht ons vier wedstrijden waaronder het debuut van Jack Eichel bij de Golden Knights dat verziekt werd door Colorado. De topper tussen Carolina en Florida wat de Panthers wonnen in overtime en de Flames die voor de achtste keer op een rij wonnen. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Liège walst in tweede periode over Geleen heen

Winnipeg Jets – Minnesota Wild 6-3

Mark Scheifele en Blake Wheeler hadden beide vier punten voor de Jets. Alleen Scheifele deed dat met een hattrick en een assist. Wheeler gaf vier assists.

Carolina Hurricanes – Florida Panthers 2-3 OT

49 seconden voor tijd met de goalie op de bank scoorde Sam Reinhart de 2-2 voor Florida. Gelijk de eerste beste aanval in de overtime was ook meteen raak voor de Panthers. Aaron Ekblad verraste Carolina goalie Frederik Andersen.

Calgary Flames – Anaheim Ducks 6-2

Alweer de achtste overwinning op een rij voor de Flames. Twee goals voor Elias Lindholm en Rasmus Andersson gaf drie assists.

Vegas Golden Knights – Colorado Avalanche 0-2

Eindelijk kon Jack Eichel zijn debuut maken voor Vegas. Hij kreeg dik zeventien minuten ijstijd en kwam maar tot een schot. Zijn debuut werd verziekt door Avalanche goalie Darcy Kuemper die alle 29 schoten van de Knights wist te stoppen. Twee goals in de derde periode van Gabriel Landeskog en Mikko Rantanen zorgde ervoor dat Colorado de leider blijft in de NHL.

Previous Liège walst in tweede periode over Geleen heen
Next Sprong scratch, eerste winst Canadiens coach Martin St. Louis