Liège walst in tweede periode over Geleen heen

Een inhaalwedstrijd op woensdag de zestiende februari op Glanerbrook tussen Geleen en Liège voor de Bene League. De Eaters willen vijfde blijven en de Bulldogs proberen Den Haag nog van de eerste plaats af te krijgen.

De eerste tien minuten was het een prima wedstrijd. Geleen beet fel van zich af en Liège had moeite de kansen die er waren te benutten. Pas in de twaalfde minuut konden de Bulldogs het eerste verschil maken. In een tijdsbestek van 23 seconden werden de 0-1 en 0-2 gescoord. De 0-1 viel op de powerplay en werd gescoord door Oscar Delbrassine en de 0-2 door de teruggekeerde Alexandre Bremer.

Maar Geleen rechtte de rug en kwam mooi terug in de wedstrijd. Berts Rudizits haalde van afstand uit en liet de puck in de bovenhoek verdwijnen en Tom Marx zorgde ervoor dat zowel het publiek en de spelers nog hoop hadden op een goede afloop na het einde van de eerste periode.

tekst gaat verder onder de video’s

Zes goals in tweede periode voor Liège

Helaas voor Geleen was Liège oppermachtig in de tweede periode. Al na drie minuten lag de puck in het Geleense doel. Doelpuntenmaker Bryan Kolodziejczyk.

Halverwege de wedstrijd was het op de powerplay Bulldogs captain Jordan Paulus op de powerplay die de 4-2 maakte.

Binnen de laatste acht minuten van de tweede periode wisten de Walen nog vier keer te scoren, waarbij Bryan Kolodziejczyk zijn hattrick voltooide met goals voor de 2-5 en 2-8. Broertje Andy Kolodziejczyk scoorde de 2-6 en de nieuwe import Tomas Trnka scoorde de 2-7.

Tekst gaat verder onder de video’s

Met zo’n ruime voorsprong de derde periode ingaan weet je dat de wedstrijd eigenlijk al gespeeld is. Geleen bleef proberen om de score wat aantrekkelijker te maken maar slaagde daar niet in. De Belgen wisten de score nog met twee goals uit te bouwen naar 10-2 en werkte zo aan het vertrouwen voor de laatste wedstrijden en de bekerfinale voordat de play-offs gaan beginnen.

Na de wedstrijd spraken wij met de man van vier goals Bryan Kolodziejczyk, de bij Liège teruggekeerde Alexandre Bremer en Geleen speler Ritchie van Hulten. Tevens spraken wij met de mannen achter het idee van het drankje en de snack tussen de tweede en derde periode voor het publiek.