Effectief Halle straft Tilburgse foutjes genadeloos af


Foto: Arie Leeuwesteijn

Zondagmiddag 13 februari, wederom tijd voor een nieuwe wedstrijd van Tilburg Trappers. Ditmaal de thuiswedstrijd tegen koploper Saale Bulls Halle. Na een ruime overwinning op Herforder EV afgelopen vrijdag was Trappers er weer op gebrand de 3 punten thuis de houden. Het werd echter wel een moeilijke missie, aangezien Tilburg dit seizoen nog niet van Halle heeft gewonnen. Zou het vandaag dan wel lukken? Men moest het vandaag doen zonder Kilian van Gorp (geschorst), Ties van SoestDanny Stempher en Kevin Bruijsten. Wel was verdediger Jordy van Oorschot weer van de partij.

LEES OOK: Carolina verliest van Minnesota, Calgary dendert door

Tilburg Trappers- Saale Bulls Halle 1-4

Normaal gesproken pakt Tilburg snel de controle van het spel maar het vroege forechecken van Halle gooide roet in het eten. Raymond van der Schuit leek van dichtbij te scoren maar goalie Jakub Urbisch wist de puck tegen te houden. Trappers moest duidelijk op gang komen, dat bleek uit verkeerde passes en elkaar moeilijk kunnen vinden. Uiteindelijk kwam er een straf voor Trappers en dus een powerplay voor de gasten. En daar maakte ze gebruik van, Patrick Schmid schoot de puck door de benen van Ruud Leeuwesteijn en maakte daarmee de 0-1.

tekst gaat verder onder de video

Toch kwam Tilburg terug in de wedstrijd. Eveneens op de powerplay en de gelijkmaker viel binnen, de eer ging uit naar Bartek Bison.

tekst gaat verder onder de video

Meerdere van zijn ploeggenoten, waaronder Brett BulmerMax Hermens en Noah Muller kwamen ook in de buurt maar werden geblokkeerd door de Duitse verdediging. Hoe verder de wedstrijd vorderde des te fysiek harder het werd. Voor Halle was de eerste periode een kwestie van overleven, en ze hadden echt aan goalie Urbisch te danken dat het “slechts” 1-1 was.

Onverwachts scoren

De tweede periode begon met een voordeel voor Halle, aangezien ze nog de powerplay hadden afkomstig uit de eerste periode, maar een echte kans konden ze niet creëren. Vervolgens lag het spel een tijdje stil in verband met een losgeraakte goal. Daarna volgde er een grote kans voor Trappers maar wederom wist Urbisch zijn taak te volbrengen. Zo veel als er gebeurde in de eerste periode, zo weinig gebeurde er tot nu toe in de tweede periode. Natuurlijk er waren wel een paar grote kansen voor beide teams maar niks bijzonders, Leeuwesteijn en Urbisch stonden hun mannetje. Toch was het op sommige momenten meer geluk dan wijsheid. Een paar minuten voor het einde van de periode werd totaal onverwachts de 1-2 gemaakt, afkomstig van de stick van Tatu Vihavainen. Hij strafte een fout van captain Mickey Bastings af. Tot ramp van overmaat werd ook nog vlak voor het einde de 1-3 gemaakt, ditmaal door Sören Sturm.

Tekst gaat verder onder de videos

Om moedeloos van te worden

Trappers kwam de derde periode weer op het ijs met wat leek op nieuwe vastberadenheid. Maar wat ze ook probeerde, hoe vaak ze ook op het Duitse doel schoten, de puck ging er maar niet in. Na een slechte wisseling van spelers bij Tilburg kwam er een mega kans voor Halle en die werd natuurlijk onmiddellijk benut. De 1-4 werd naar binnen getikt door Dennis Goulda met een assist van Erik Hoffman.

tekst gaat verder onder de video

En met dat doelpunt was het doodvonnis van Trappers getekend. Vier maal heeft Trappers tegen Halle gespeeld in het reguliere seizoen, en helaas nul keer gewonnen. Hopelijk kan Tilburg zich tijdens de play-offs revancheren.

Voor volgende week staat op zowel dinsdag als vrijdag de thuiswedstrijd tegen EG Diez Limburg op het programma. Voor zondag staat de uitwedstrijd tegen Crocodiles Hamburg op het programma.

Na de wedstrijd spraken wij met Trappers captain Mickey Bastings en Patrick Schmid van Saale Bulls.

 

 

Previous Carolina verliest van Minnesota, Calgary dendert door
Next Herentals legt Geleen over de knie en scoort er op los