Herentals legt Geleen over de knie en scoort er op los

Op zondag de dertiende februari was er een wedstrijd in de Bene League. Herentals ging op bezoek in het Limburgse Geleen.

Snackpoint Eaters Limburg – Heylen Vastgoed HYC 2-9

Eigenlijk was de wedstrijd al over na de eerste periode. Iedere powerplay werd omgezet in een goal voor de Belgen uit Herentals. Ritchie van Hulten kreeg een straf voor holding en op de powerplay was het Emil Goris met de 0-1. In minuut elf maakte HYC de 0-2. Jacques de Ceuster deed het op gelijke sterkte. Bojay Claassen ging twee keer naar de Sin Bin en beide keren werd het afgestraft door Herentals. De 0-3 kwam op naam van captain Mitch Morgan en de 0-4 was de tweede powerplay goal van Emiel Goris. Toen was er nog maar vijftien minuten gespeeld. Luca Heutmekers zette ook de Limburgers op het bord door de 1-4 te maken maar het laatste woord in de eerste periode was wederom voor de captain uit Herentals. Mitch Morgan scoorde de 1-5 en het was zijn tweede goal van de avond.

#67 Mitch Morgan Foto: Kurt Tops

Deurdonderen

Tijdens de tweede periode bleef HYC gewoon deurdonderen. Bijna halverwege de wedstrijd was het Nick Verschuren die de 1-6 achter Eaters goalie Rowan Delil schoot. Lars van Sloun maakte de stand wat dragelijker door de 2-6 binnen te tikken. Hij verraste HYC goalie Arne Waumans. Ethan Skinner scoorde de 2-7 en de 2-8 viel ook nog binnen tijdens de laatste fase van de tweede periode. Nick Verschuren met zijn tweede van de avond op de powerplay.

Precies in de vijftigste minuut was het de Belgische rookie Rik Cuylen die de laatste goal van de wedstrijd maakte. Hij zette de eindstand op het bord met de 2-9.

#18 Rik Cuylen Foto: Kurt Tops

Geleen mag woensdag de zestiende weer aan de bak op het eigen Glanerbrook tegen de mannen uit Liège.