Trappers walst over Herford heen, wederom hattrick Bulmer


Vrijdagavond 11 februari, wederom tijd voor een nieuwe wedstrijd van Tilburg Trappers. Ditmaal de uitwedstrijd tegen Herforder EV. Na een week met amper Oberliga wedstrijden in verband met veel corona besmettingen bij veel teams was er vandaag weer sprake van een vol programma. Na een keurige en ruime overwinning op Krefeld afgelopen zondag was Trappers er weer op gebrand om de drie punten mee naar huis te nemen. Vandaag moest men het doen zonder Kevin BruijstenJordy van Oorschot en Danny Stempher. De fysiek harde wedstrijd eindigde in een ruime 2-8 overwinning voor Trappers.

LEES OOK: Sprong wint met Caps, Leafs verliezen van Flames

Herforder EV- Tilburg Trappers 2-8

Zoals we van Trappers gewend zijn begon de Tilburgse ploeg weer lekker fel en snel. Zo kwam de eerste aanval al vlot in de eerste periode, een slapshot afkomstig van Giovanni Vogelaar. Maar wist Duitse goalie Philip Lehr het schot te blokkeren. Bij beide teams was er weinig sprake van goede puck beheersing wat dus tot veel verlies van de puck leed. Echter konden de ice dragons vervolgens een 1-op-1 aanval beginnen met in de hoofdrol Ralf Rinke en goalie Ruud Leeuwesteijn. Toch was het uiteindelijk Trappers die de openingstreffer op het scorebord zette, via de stick van Giovanni Vogelaar kwam de 0-1 tevoorschijn. Tilburg had de snelheid er zeker inzitten maar tot echte aanvallen kwam het daarna niet meer. De Duitse verdediging stond als een huis een ook goalie Lehr voerde zijn werk keurig uit. Herford liet zich ook nog van de aanvallende kant zien tijdens de powerplay, maar Leeuwesteijn stak een stokje voor het Duitse doelpunt.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Feyerdragon pic art

Doelpuntenfestijn

De tweede periode was pas anderhalve minuut oud of de 0-2 werd gemaakt. De eer ging uit naar Bartek Bison. Vervolgens gaf Diego Hofland een goede paas aan zijn collega Reno de Hondt die hem shorthanded erin tikte, 0-3. Toch kwam Herford ook tot scoren. Tijdens de powerplay werd de 1-3 gemaakt door Ruslam Begovs. Daar wist Tilburg goed op te reageren door snel daarna de 1-4 te maken, ditmaal was de maker van het doelpunt Raymond van der Schuit. Het was in ieder geval een boeiende periode met maar liefst 3 doelpunten in slechts twee minuten. Helaas kwam er voor Kilian van Gorp een vervroegd einde aan de wedstrijd. Na een “bandencheck” kreeg de verdediger van de arbitrage een 5 minuten major penalty en een game misconduct. Daarna volgde een 5-op-3 situatie voor Herford en de verwachte 2-4 viel, ditmaal gemaakt door Quirin Stocker.

Tekst gaat verder onder de foto.

Reno de Hondt. Foto: Feyerdragon pic art

Hattrick

In de derde periode leken beide teams wat bedaard te zijn na twee fysiek harde periodes. Het duurde dan ook even voordat de eerste echte kans zich presenteerde. Die was deze keer voor Herford, maar Ruud Leeuwesteijn hielp Tilburg uit de brand. Daarna volgde een straf voor Herford speler Dennis König. Trappers maakte dankbaar gebruik van de powerplay, waarin captain Mickey Bastings de 2-5 maakte. Na een mislukte aanval van de thuisploeg die voor puckverlies zorgde vloog Brett Bulmer ervandoor met de puck en knalde de 2-6 naar binnen. Vervolgens mocht König weer terug naar de strafbank. En wederom kon Tilburg de powerplay goed benutten en de 2-7 noteren, wederom op naam van Bulmer met een assist van Ties van Soest. Het was een goede avond voor Trappers, en al helemaal voor Bulmer toen hij zijn hattrick compleet maakte met de 2-8.

Voor komende zondag staat de thuiswedstrijd en tevens kraker van Oberliga-Nord op het programma, Tilburg Trappers tegen Saale Bulls Halle.

 

 

Previous Sprong wint met Caps, Leafs verliezen van Flames
Next Den Haag verslaat Liège, Geleen wint in Zoetermeer