Sprong wint met Caps, Leafs verliezen van Flames


Face-Off IJshockey NHL

Dag 115 van de NHL bracht ons zeven wedstrijden waaronder het Canadese onderonsje tussen de twee beste Canadese teams op dit moment in de NHL. De Flames versloegen namelijk de Leafs met 5-2. Daniel Sprong won met de Caps op bezoek in Montreal en shutouts voor Pittsburgh en Carolina. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Flames verslaan Knights, ontslag coach Tippett bij Oilers

Buffalo Sabres – Columbus Blue Jackets 3-4 OT

Zestien seconden had Jakub Voracek maar nodig in overtime om het extra punt op te pikken voor Columbus.

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 0-6

Carolina goalie Frederik Andersen pakte alle34 schoten van Boston. Twee goals voor Sebastian Aho.

Ottawa Senators – Pittsburgh Penguins 0-2

Penguins goalie Casey DeSmith pakte alle 26 schoten van Ottawa terwijl ex Penguin Matt Murray 43 schoten pakte voor de Senators.

Montreal Canadiens – Washington Capitals 2-5

Nog geen succes voor de nieuwe coach van de Canadiens. Martin St. Louis. Daniel Sprong trad aan op de tweede lijn, kwam tot één schot op veertien minuten ijstijd. De man van de dag was rookie Joe Snively die zijn eerste twee NHL-goals scoorde.


St. Louis Blues – New Jersey Devils 4-7

Vijf goals in de laatste tien minuten deden het voor de Devils. Twee New Jersey spelers met drie punten. Nico Hischier (2G, 1A) en Yegor Sharangovich.

Calgary Flames – Toronto Maple Leafs 5-2

Maar liefst 46 reddingen moest Flames goalie Jacob Markstrom maken om te zorgen dat de Flames de Leafs konden verslaan. Ook de scoring streak van Toronto’s Mitch Marner kwam tot een eind op acht wedstrijden.

Colorado Avalanche – Tampa Bay Lightning 3-2

Colorade rekte de point streak naar achttien wedstrijden door de winst op Tampa. Zelfs 44 reddingen door Lightning goalie Andrei Vasilevskiy kond de Avalanche niet afstoppen.

Previous Flames verslaan Knights, ontslag coach Tippett bij Oilers
Next Trappers walst over Herford heen, wederom hattrick Bulmer