Flames verslaan Knights, ontslag coach Tippett bij Oilers


NHL FAce

Dag 114 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waaronder de Oilers die wederom verloren in eigen huis. Dit keer tegen de Blackhawks. De Flames die een between de legs goal scoren en shutout nummer acht voor goalie Jacob Markstrom. En zes wedstrijden schorsing voor repeat offender Brad Marchand.


Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK:Sprong verliest met Caps van Columbus, Marchand draait door

Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks 1-4

Een minuut en vier seconden waren genoeg aan het begin van de wedstrijd om een 0-2 voorsprong te pakken. Twee schoten op Mike Smith en twee goals voor Chicago. Alweer het zesde jaar met het Dynamic Duo Leon Draisaitl en Connor McDavid maar ook hun laten weinig zien op dit moment. En volgens de goed ingevoerde Darren Dreger is het einde verhaal voor coach Dave Tippett.


Philadelphia Flyers – Detroit Red Wings 3-6

Weer een nederlaag voor de Flyers maar wel voor Isaac Ratcliffe zijn eerste NHL-goal in zijn derde wedstrijd voor de Flyers.

Vier spelers met een goal en een assist voor Detroit. Dylan Larkin, Lucas Raymond, Pius Sutter en Robby Fabbri.

Dallas Stars – Nashville Predators 4-3

Na zes overwinningen op een rij weer eens een nederlaag voor Nashville. Jason Robertson scoorde er twee voor de Stars.

Calgary Flames – Vegas Golden Knights 6-0

Mikael Backlund pakte vier punten (1G, 3A), Jacob Markstrom al zijn achtste shutout en de “between de legs” goal van Matthew Tkachuk.

Seattle Kraken – Arizona Coyotes 2-5

Phil Kessel scoort weer eens een goal voor Arizona. Dit keer duurde het achttien wedstrijden. Coyotes goalie Karel Vejmelka stopte 34 schoten van Seattle.

Vancouver Canucks – New York Islanders  3-6

Vijf goals in de eerste periode waarvan drie binnen 31 seconden deden de das om voor de Canucks. Anders Lee (1G, 1A), Cal Clutterbuck (2A) en Casey Cizikas (1G, 1A) hadden ieder twee punten.

Previous Sprong verliest met Caps van Columbus, Marchand draait door
Next Sprong wint met Caps, Leafs verliezen van Flames