Sprong verliest met Caps van Columbus, Marchand draait door


Face-Off IJshockey NHL

Dag 113 van de NHL bracht ons zeven wedstrijden waaronder Daniel Sprong die op de derde lijn niet het verschil kon maken, Brad Marchand weer eens door het lint gaat.
Actie een Brad Marchand: hij laat Tristan Jarry geen wedstrijdpuck geven aan een Penguins fan op de tribune.


Actie twee Brad Marchand: gaat door het lint tegen Tristan Jarry met de vuist en zijn stick.


En de Golden Knights een slecht presterend Oilers in Canada shutout. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Toronto verslaat Carolina in overtime, Ottawa wint van New Jersey

Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights 0-4

Drie persoonlijke fouten in de neutrale zone zorgde voor drie goals. En als Oilers goalie Mike Smith weer uit blessure komt en maar een save percentage heeft van 85,7% kun je niet winnen. Oud Oilers goalie Laurent Broissoit stopte alle 28 schoten van Edmonton. Hij pakte zijn eerste shutout van het seizoen voor Vegas.

Ottawa Senators – Carolina Hurricanes 4-3

Ottawa kwam met 4-0 voor onder andere door twee goals van Brady Tkachuk. In de derde peridoe kwamen de Hurricanes dichtbij maar Senators goalie Anton Forsberg wist 42 schoten te stoppen.

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 2-4

De Bruins pakte een 2-0 voorsprong door twee goals van David Pastrnak. Maar uiteindelijk wisten de Penguins dat te corrigeren door twee goals van Danton Heinen. Sidney Crosby scoorde de game winning goal.

Montreal Canadiens – New Jersey Devils 1-7

De Devils pakte na zeven nederlagen op een rij weer eens een overwinning. Ze bezorgden daarmee de Canadiens wel hun zevende nederlaag op een rij. Twee goals voor Michael McLeod en dertig saves voor Devils goalie Jon Gillies.

Washington Capitals – Columbus Blue Jackets 4-5

Maar dik zeven minuten ijstijd voor Daniel Sprong. Met twee schoten op doel had Sprong niet veel inbreng. Het leek na de 4-4 door Tom Wilson in minuut 58 op een overtime uit te draaien. Maar Boone Jenner dacht daar anders over en passeerde 45 seconden voor tijd Capitals goalie Ilya Samsonov.

Winnipeg Jets – Minnesota Wild 2-0

Zes gewonnen wedstrijden op een rij winnen werden er geen zeven voor de Wild. Jets goalie Connor Hellebuyck dacht daar anders over en pakte alle 27 schoten. Mark Scheifele prikte de 1-0 binnen en Nate Schmidt had het makkelijker met een empty netter.

Vancouver Canucks – Arizona Coyotes 5-1

J.T. Miller scoorde mooiste van de avond voor de Canucks. Van coast to coast. Oliver Ekman-Larsson had drie assists. Voor de Coyotes alweer de zevende nederlaag in tien wedstrijden.

Previous Toronto verslaat Carolina in overtime, Ottawa wint van New Jersey
Next Flames verslaan Knights, ontslag coach Tippett bij Oilers