Den Haag verslaat Liège, Geleen wint in Zoetermeer

Twee wedstrijden op vrijdag de elfde februari werden er voor de Bene League gespeeld. In de Den Haag was de topper tegen Liège. En een paar kilometer verderop in Zoetermeer bij de Panters kwam Geleen op visite.

UltimAir Hijs Hokij – Liège Bulldogs Ice Hockey Club 3-1

Vandaag stond er op het programma in Den Haag de nummer één Hijs Hokij tegen de nummer twee Bulldogs uit Liège. Dit kon niet anders dan een mooie wedstrijd worden. De Hagenezen begonnen furieus, want na negenentwintig seconden lag de puck al in het doel door Stace van Bentem die vanaf links uithaalde. De rest van de periode waren er nog een aantal straffen maar door beide teams met een man meer situatie kon er niet meer worden gescoord. Den Haag had twee keer de kans op de powerplay en de Belgen zelfs drie keer waaronder voor een korte periode een 5-on-3.

De tweede periode waren het de Canadese goalies aan beide kanten die hun doel schoon konden houden waardoor de stand nog steeds 1-0 bleef. In deze periode bleef de powerplay beperkt tot beide teams een keer.

Goals in de laatste periode

Tijdens de laatste periode was het na drie minuten Joey Oosterveld die de 2-0 kon aantekenen. Oosterveld kon net zoals bij de 1-0 uithalen vanaf links. Elf minuten later was het Bryan Henry die de spanning helemaal terug bracht door alleen op Den Haag goalie Brett Magnus af te gaan en hem omspeelde en zo de stand op 2-1 zetten. Bijna twee minuten voor tijd ging de Bulldogs goalie Troy Passingham naar de bank voor een man meer situatie en om zo de druk op het Haagse goal te vergroten. Anderhalve minuut later was het Alan van Bentem die van het eigen vak de puck kon aanleggen en zo de 3-1 in het lege goal scoorde waardoor de wedstrijd gespeeld was.
Voor zaterdag de twaalfde februari gaan de Hagenezen naar het Belgische Herentals en krijgt Liège Zoetermeer op visite.
Alan van Bentem Foto: Robert Bos

Zoetermeer Panters – Snackpoint Eaters Limburg 3-4 OT

Na vijf minuten spelen kwam de thuisclub op een voorsprong. Een soort van scrimmage op de middellijn bezorgde Ferenc Kocsis puck bezit. Hij schaatste de aanvallende zonde binnen en wist met een schot in de verre hoek. Geleen goalie Stef Verhulst te verslaan. Ondanks drie powerplays in de rest van de eerste periode verdeeld over twee voor Geleen en een voor Zoetermeer. Bleef het bij de 1-0 en was dat ook de tussenstand na twintig enerverende minuten.

Vier goals in tweede periode

Een penalty voor Mitch Koumans in verband met tripping kwam de Eaters duur te staan. Na wat strubbelingen langs de boarding kwam de puck bij Harley Verkroost en die kon ongehinderd uithalen door een mêlee van spelers halverwege het aanvalsvak en de puck sloeg in de winkelhaak binnen. Ook Geleen wist drie minuten later op de powerplay de aansluitingstreffer te maken. In de allerlaatste seconde met een man meer wist Luca Heutmekers vlak voor het doel de puck zodanig van richting te veranderen dat Panters goalie Joram van de Velde kansloos was.

Vijf minuten voor het einde van de tweede periode was er de gelijkmaker voor de Eaters. Tom Marx speelde vanaf het eigen verdedigingsvak strak door het midden en zette Berts Daniels Rudzitis alleen voor de Zoetermeerse goalie en met eenforehand backhand move wist de Let via five hole te scoren. En terwijl iedereen zoiets had van, mooi lekker aan de thee of koffie met een 2-2 stand dacht rookie Mike Collard daar anders over. Hij pikte de puck op aan de blauwe lijn en kon ongehinderd richting de goal opstomen. En ook Collard wist five hole de 3-2 binnen te schuiven.

Zeven minuten voor tijd was het wederom de Letse student Berts Daniels Ruszitis die zijn tweede van de avond maakte. Er werd een tripping penalty op hem begaan maar hij stond snel op en bleef in puck bezit en haalde net over de blauwe lijn snoeihard uit en de puck verdween laag in de verre hoek. 3-3. Vier minuten voor tijd werden er nog aardig wat penalties uitgedeeld. Uiteindelijk konden Giancarlo van Ulsen van Zoetermeer en Rick Jansen van Geleen al gaan douchen. 44 seconden voor tijd pakte Michael van Rijswijk een twee minuten penalty voor interference. En nog extra twee minuten voor abuse of officials. En die vier minuten penalty kill werden de Panters noodlottig. Want in overtime was het de schaats van Thomas Borgman die de winst aan Geleen gaf. Een voorzet van Luca Heutmekers verdween dus in het Zoetermeerse doel.

#20 Luca Heutmekers Foto: Robert Bos