Carolina verliest van Minnesota, Calgary dendert door

Dag 117 van de NHL bracht ons acht wedstrijden waaronder Carolina wat door het verlies tegen de Wild wat verder afzakt in de strijd om de President’s Trophy. Toronto wat 53 schoten afvuurt en toch verliest en een shutout voor de Bruins. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Vancouver Canucks – Toronto Maple Leafs 3-2

Canucks goalie Thatcher Demko stopte 51 schoten. J.T. Miller en Brock Boeser scoorde ieder een goal en gaven een assist.

Nashville Predators – Winnipeg Jets 2-5

Een vijf minuten powerplay omdat Predators Mark Borowiecki een vijf minuten penalty krijgt voor het gebruik van de elleboog maakte het verschil. Twee keer wisten de Jets daarvan te profiteren. Blake Wheeler maakte vijf punten (2G, 3A).

Detroit Red Wings – Philadelphia Flyers 4-2

Alweer de vijftiende nederlaag in zeventien wedstrijden voor de Flyers. Drie assists voor Wings captain Dylan Larkin.

Minnesota Wild – Carolina Hurricanes 3-2

Een 3-0 achterstand na 42 minuten kon niet meer gerepareerd worden door de Hurricanes. Twee goals binnen anderhalve minuut door Andrei Svechnikov maakte het nog spannend maar de punten bleven in Minnesota.

St. Louis Blues – Chicago Blackhawks 5-1

De Blackhawks kwamen maar tot zestien schoten. Terwijl de Blues vijf goals achter Marc-Andre Fleury wisten te deponeren.

Calgary Flames – New York Islanders 5-2

Alweer de achtste overwinning in de laatste tien wedstrijden voor de Flames. Twee spelers met twee punten bij Calgary. Johnny Gaudreau (2A) en Adam Ruzicka (1G, 1A).

Ottawa Senators – Boston Bruins 0-2

Voor het eerst sinds twee januari weet Bruins goalie Jeremy Swayman weer een overwinning te pakken. Hij stopte alle 30 schoten van de Senators.

Montreal Canadiens – Columbus Blue Jackets 1-2

Alweer de negende nederlaag op een rij voor de Canadiens. Blue Jacket Patrik Laine scoorde acht seconden voor tijd op de powerplay.