Den Haag verstevigt koppositie, Liège verslaat Zoetermeer in overtime

Twee wedstrijden op zaterdag twaalf februari in de Bene League. Heerenveen is getroffen door een corona uitbraak en beide wedstrijden van dit weekend zijn afgelast. Den Haag ging op bezoek in Herentals en Zoetermeer mocht naar Liège.

Liege Bulldogs Ice Hockey Club – Zoetermeer Panters 3-2 OT

De Panters kwamen goed uit de startblokken in de eerste periode. Lukte het niet om te scoren op de powerplay scoorde ze gewoon op de 5-on-5. Ferenc Kocsis scoorde op assist van Dean Versteeg en Joy Turpijn in de zeventiende minuut. In de tweede periode wisten beide teams te scoren. Maakte eerst Liège de gelijkmaker via Bryan Kolodziejczyk. Was het een dikke minuut later hetzelfde trio wat betrokken was bij de 0-1. Dit keer haalde Joy Turpijn uit op assist van Dean Versteeg en Ferenc Kocsis. De 1-2 was ook de tussenstand na veertig minuten ijshockey.

Late gelijkmaker voor de Bulldogs

Alles leek erop dat Zoetermeer zou gaan stunten in het Mediacite complex maar veteraan Alexandre Bremer dacht daar net even anders over. Twee minuten voor tijd wist hij Panters goalie Tomislav Hrelja te passeren en zo een punt veilig te stellen voor Liège. Ook het extra punt bleef in Wallonië want in de overtime was het Yoren de Smet die de game winning goal maakte.

Picture : Ice Hockey Photography

Heylen Vastgoed HYC – UltimAir Hijs Hokij 4-5

Den Haag begon weer bijzonder agressief in Herentals waardoor het na één minuut al 0-1 doordat Jeffrey Melissant van links de puck voor gaf die door Justin Evers werd afgerond. Zeven minuten later werd het 0-2 door Levi Boer die een pass vanuit eigen vak kreeg van Bjorn Borgman en de puck uitstekend achter HYC goalie Kevin van Looveren schoot. Nog geen twintig seconden later omspeelde Mitch Morgan HIJS goalie Brett Magnus en zette zo de 1-2 op het scorebord. Ongeveer vijf minuten voor het einde van de eerste periode scoorde Joey Oosterveld uit een man meer situatie de 3-1.  Tot het einde van de eerste periode waren er nog wat kleine kansjes maar werd er niet meer gescoord.

De tweede periode was duidelijk voor HYC, die ook een goalie wissel toepaste. Arne Waumans was nu de man tussen de palen. Gelukkig voor de Hagenezen scoorde alleen Ethan Skinner in minuut zesentwintig een powerplay goal. Wel was dit een periode met veel straffen waardoor de penalty kill van beide teams aan het werk moest.
De laatste periode was weer net begonnen en na vijfendertig seconden scoorde vanuit het niets Reinier Staats de 2-4. Zes minuten later ging Jurryt Smid alleen op de Belgische keeper af en scoorde hoog in het doel de 2-5 en Hijs Hokij kon wat achter over gaan leunen. Twee minuten later werd het toch weer spannend want vanuit rechts scoorde Mitch Morgan zijn tweede en Herentals derde goal. Zes minuten later was het wederom Mitch Morgan die vanaf de blauwe lijn aanlegde en zo de 4-5 scoorde. Hij voltooide daarmee zijn hattrick. De laatste vijf minuten voerde Herentals nog wel de druk op maar werd het niet echt meer gevaarlijk. En de kansen die het nog kreeg op de gelijkmaker waren een prooi voor Brett Magnus. En zo kon Hijs Hokij ook zijn tweede topwedstrijd dit weekend winnend afsluiten en zijn koppositie verstevigen.