Slordig Trappers wint in overtime van Eisbären


Foto: Arie Leeuwesteijn

Vrijdagavond 4 januari, tijd voor een nieuwe wedstrijd van Tilburg Trappers. Ditmaal wederom een thuiswedstrijd tegen Hammer Eisbären, aangezien bij beide oorspronkelijke tegenstanders coronagevallen waren vastgesteld. Na een keurige maar fysieke overwinning tegen Hammer afgelopen dinsdag ging Trappers weer vol voor de drie punten. Vandaag moest Tilburg het doen zonder Max Hermens (geschorst), Danny Stempher en Jordy van Oorschot. De spannende wedstrijd eindigde in een 4-3 overtime overwinning voor Trappers.

LEES OOK: Caps met Sprong verliezen van Oilers, eerste shutout Seattle

Tilburg trappers- Hammer Eisbären 4-3 OT

De wedstrijd was nog maar net begonnen of de eerste grote kans voor Tilburg was al een feit. Een van de jongere spelers Delaney Hessels wist bijna de openingstreffer naar binnen te schieten maar goalie Daniel Filimonow blokkeerde het schot. Wat niet meehielp voor de kansen van Trappers was dat Filimonow weinig rebounds weggaf. De eerste echte kansen voor Hammer kwamen pas halverwege de eerste periode. Maar goalie Jowin Ansems toonde gedegen goaliewerk en hield zijn goal schoon. Net als afgelopen dinsdagavond begon de wedstrijd langzaam maar zeker steeds meer fysiek te worden. Hammer had de 0-0 tussenstand na de eerste periode absoluut aan zijn goalie te danken.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Het langverwachte doelpunt

De tweede periode was nog maar een paar minuten oud of er kwam alweer een gigantische kans voor Trappers. Ditmaal was het Reno de Hondt die bijna de 1-0 scoorde. Even later werd dan toch de langverwachte 1-0 gemaakt door Wouter Sars met een mooie assist van Bartek Bison.

tekst gaat verder onder de video

Ook Kilian van Gorp waagde nog een kansje tot scoren maar zijn puck werd via de paal weggekaatst. De paal leek wel het favoriete mikpunt van de Tilburgers te zijn. Bij zowel Giovanni Vogelaar als Brett Bulmer kwam de puck op de paal waardoor hij niet het netje inging. De rest van de periode verliep iets minder goed voor het merendeel van Trappers maar bij de sporadische aanvallen van de Eisbären moest Jowin Ansems weer handelend optreden.

Vriend en vijand verbazen

De derde periode ging goed van start voor Trappers. Na slechts zeventien seconden werd in de powerplay de 2-0 gemaakt door Diego Hofland. Na een klein opstootje volgde er een powerplay voor Hamm waar ze dankbaar gebruik van maakte. De 2-1 werd gescoord door Marcus Gretz. Daarna nam Tilburg weer de overmacht en kon vaak op goal schieten maar goalie Filimonow was een echte sta-in-de-weg. Even later werd totaal onverwachts de 2-2 gemaakt door Thomas Lichnovsky. Foutief uitverdedigen van captain Mickey Bastings werd afgestraft. Vervolgens pakte Trappers weer de voorsprong dankzij Giovanni Vogelaar, 3-2. Na een time-out vlak voor het einde van de wedstrijd haalde Hammer zijn goalie van het ijs en ging verder met zes veldspelers in de hoop om de overtime te halen. Daarmee wist Hamm vriend en vijand te verbazen door daadwerkelijk de 3-3 te maken en daarmee door te gaan naar de overtime. Ook hier ging een verdedigingsfout aan vooraf. Jordy Verkiel speelde de puck in de stick van een Eisbär.

Overtime

Beide teams kregen hier en daar wat kansen tijdens de overtime, maar uiteindelijk trok Hammer aan het kortste eind. Reno de Hondt schoof de 4-3 naar binnen en maakte daarmee een einde aan de wedstrijd. Man Of The Match was Noah Muller.

tekst gaat verder onder de video

Voor komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Krefelder EV 1981 op het programma. Op woensdag speelt Trappers de volgende thuiswedstrijd, ditmaal tegen EXA Icefighters Leipzig.

Helaas waren er problemen met de go pro’s in de derde periode zodat we helaas niet de goals hebben. Na de wedstrijd spraken wij met Daniel Filemonow en Reno de Hondt.

Previous Caps met Sprong verliezen van Oilers, eerste shutout Seattle
Next Den Haag maakt het verschil in laatste 40 minuten